Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Τουρκία ενήργησε πολύ άσχημα – Έπρεπε να έχει απελευθερώσει τον πάστορα

tags :
Trump: Η Τουρκία ενήργησε πολύ άσχημα – Έπρεπε να έχει απελευθερώσει τον πάστορα
Νέα προειδοποίηση του Donald Trump στην Άγκυρα 
Νέα αυστηρή προειδοποίηση απέστειλε στην Άγκυρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, απαιτώντας εκ νέου την απελευθέρωση του πάστορα Andrew Brunson, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin απείλησε την Τουρκία με νέες κυρώσεις.
«Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα.
Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας.
Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα.
Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Νωρίτερα σήμερα, 17 Αυγούστου 2018, ο Donald Trump ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μπουν στη λογική ανατολίτικου παζαριού για την απελευθέρωση του πάστορα.
«H Τουρκία εκμεταλλεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια.
Τώρα κρατούν τον υπέροχο Χριστιανό πάστορά μας, ο οποίος θα πρέπει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως ένας σπουδαίος πατριώτης - όμηρος.
Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε στο Twitter.
Eν τω μεταξύ, η απειλή εκ μέρους του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στην Τουρκία, εάν δεν προχωρήσει σε απελευθέρωση του πάστορα Andrew Brunson, αποδεικνύουν ότι η ένταση μεταξύ των δύο χωρών δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο.
Μάλιστα στον κ. Mnuchin έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μπορούν να λυθούν αρκεί οι ΗΠΑ να αλλάξουν στάση έναντι της Τουρκίας.
Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα γλαφυρός, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι ταινία με… cowboys»!
Η Τουρκία θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις, ανακοίνωσε η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας.
Νωρίτερα, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε έφεση για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης