Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι για σοβαρή έλλειψη απαραίτητων φαρμάκων στην Τουρκία

tags :
Φόβοι για σοβαρή έλλειψη απαραίτητων φαρμάκων στην Τουρκία
Μία έλλειψη απαραίτητων φαρμάκων «τρέμουν» οι πολίτες στην Τουρκία 
Ολοένα και πληθαίνουν οι φόβοι για μία σοβαρή έλλειψη σε άκρως απαραίτητα φάρμακα στη γειτονική Τουρκία, σύμφωνα με όσα απορρέουν από ρεπορτάζ που πραγματοποίησαν οι «New York Times».
Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, ο Cenap Sarialioglu, επικεφαλής της τουρκικής ένωσης φαρμακοποιών, αμφιβάλει αν θα υπάρχουν στα φαρμακεία τα συνταγογραφούμενα φάρμακα τους αμέσως επόμενους μήνες.
«Λαμβάνω κλήσεις από άλλους φαρμακοποιούς στην Κωνσταντινούπολη, που ανησυχούν ότι οι χονδρέμποροι θα διακόψουν τις προμήθειες βασικών φαρμάκων επειδή δεν μπορούν πλέον να αποκομίσουν κέρδος.
Από τον Σεπτέμβριο, μπορεί να έχουμε προβλήματα.
Απαιτείται επείγουσα λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας το δύσκολο περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, αδύναμου νομίσματος και πολιτικής αβεβαιότητας.
Οι τιμές των φαρμάκων καθορίζονται στην Τουρκία, με αποτέλεσμα η απότομη πτώση της λίρας να καταστήσει πολύ δαπανηρή την εισαγωγή φαρμακευτικών προϊόντων.
Στις 21:40, η τουρκική λίρα διαπραγματεύεται στις 6,06 ανά δολάριο ΗΠΑ, έχοντας απολέσει πάνω από το 35% της αξίας της από τις αρχές του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης