Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χείρα βοηθείας» από τη Deutsche Bank στην παραπαίουσα Noble Group, θα αγοράσει «junk» ομόλογα

tags :
«Χείρα βοηθείας» από τη Deutsche Bank στην παραπαίουσα Noble Group, θα αγοράσει «junk» ομόλογα
Η Deutsche Bank προτίθεται να αγοράσει ομόλογα «junk» ομόλογα της Noble Group
Σε μία άκρως απροσδόκητη προσφορά προχώρησε η γερμανική Deutsche Bank, καθώς προτίθεται να αγοράσει ομόλογα-σκουπίδια (junk, εκτός επενδυτικής κλίμακας) της παραπαίουσας Noble Group, λίγες ημέρες πριν οι μέτοχοι της άλλοτε ισχυρής εταιρείας εγκρίνουν την αναδιάρθρωση ύψους 3,5 δισ. δολαρίων.
Δεν είναι σαφές εάν η Deutsche Bank ενεργεί για άλλη εταιρεία ή για λογαριασμό της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έστειλε στους ομολογιούχους της Noble το υποκατάστημα της Deutsche Bank στο Λονδίνο, η προσφορά ισχύει από την περασμένη Τετάρτη και δίνει στους επενδυτές διορία μέχρι τις 24 Αυγούστου 2018 για υποβολή προσφορών.
Η προσφορά καλύπτει περίπου τα δύο τρίτα του χρέους υπό αναδιάρθρωση, ήτοι 2,34 δισ. δολάρια σε τρία ξεχωριστά ομόλογα που εκδίδονται από την Noble, με ωρίμανση έως το 2018, το 2020 και το 2022.
Η ελάχιστη τιμή αγοράς ορίστηκε στα 45 σεντς έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τη «Wall Street Journal».
Τα ομόλογα αυτά διαπραγματεύνται μεταξύ 46 και 48 σεντς έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την Thomson Reuters.
Η Deutsche Bank, η οποία δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα –όπως και η Noble–, είναι πιστωτής της Noble και συμφώνησε να παράσχει χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις στην εταιρεία κατά την αναδιάρθρωσή της.
Η Noble θα παρουσίασει νέες ζημίες το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μεταξύ 110 εκατ. και 140 εκατ. δολαρίων, όπως έχει ανακοινώσει.
Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, στη Σιγκαπούρη, έχει κατρακυλήσει στα μόλις 110 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, από άνω των 11 δισ. το 2011.
Υπενθυμίζεται πως, τον περασμένο Μάρτιο, ο οίκος Standard & Poor’s υποβάθμισε σε καθεστώς χρεοκοπίας -«D», από «CC»- την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για τη Noble Group, μετά την αποτυχία της εταιρείας να πραγματοποιήσει κύρια πληρωμή και πληρωμή κουπονιού σε χρεόγραφο που έληγε στις 20 Μαρτίου 2018.
Αν και υπήρχε περίοδος χάριτος 30 ημερών, η Noble δεν πλήρωσε το ομόλογο, γεγονός που αποτέλεσε την πρώτη της επίσημη χρεοκοπία.
Η εταιρεία διαπραγμάτευσης βασικών εμπορευμάτων έκλεισε με ζημίες ύψους 4,98 δισεκ. δολαρίων το περασμένο έτος, έπειτα από απώλειες 1,72 δισεκ. το τέταρτο τρίμηνο του 2017, εν μέσω προσπαθειών για ανταλλαγή χρέους (με μετοχές) 3,4 δισεκ. δολαρίων.
Ειδικότερα, τον Ιανουάριο 2018, η Noble ανακοίνωσε συμφωνία με τους πιστωτές για περικοπή κατά το ήμισυ στο χρέος, με αντάλλαγμα την παραχώρηση του -συνολικά- 70% της εταιρείας.
Η Noble έκλεισε με ελάχιστα κέρδη 9 εκατ. δολαρίων το 2016, έπειτα από ζημίες 1,7 δισεκ. το 2015, οπότε και «βυθίστηκαν» οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων.
Η εταιρεία βυθίστηκε σε κρίση το 2015, όταν η Iceberg Research αμφισβήτησε τους λογαριασμούς της και έπειτα οι τιμές βασικών προϊόντων εμπορευμάτων κατέρρευσαν...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης