Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη τουρκικής λίρας με πέσος Αργεντινής…για το ποιο νόμισμα θα υποχωρήσει περισσότερο - Οι απώλειες 37%

tags :
Μάχη τουρκικής λίρας με πέσος Αργεντινής…για το ποιο νόμισμα θα υποχωρήσει περισσότερο - Οι απώλειες 37%
Για το σύνολο του 2018 το pesos της Αργεντινής μετράει απώλειες 37,45% και ακολουθεί πολύ κοντά η τουρκική λίρα με 37,16%.
Η κρίση στις αναδυόμενες αγορές αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στα νομίσματα των χωρών τα οποία λόγω των συνεχιζόμενων εκροών δέχονται ισχυρές πιέσεις.
Όμως ενώ όλοι εστιάζονται στην τουρκική λίρα και στην κατάρρευση που έχει υποστεί…το pesos της Αργεντινής καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες παγκοσμίως έναντι του δολαρίου.
Έχει υπολογιστεί ότι τον τελευταίο ένα μήνα οι εκροές από τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών προς το δολάριο ξεπερνάει τα 180 δισεκ. δολάρια.
Η Τουρκία που προφανώς αγγίζει την Ευρώπη και την Ελλάδα λόγω αναδυόμενης αγοράς και εμπορίου συνεχίζει τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις της στην αγορά συναλλάγματος.
Η τουρκική ρυθμιστική αρχή των τραπεζών ξεκίνησε μια ακόμη παρέμβαση: Η Τουρκία επεκτείνει τα όρια για τις ανταλλαγές νομισμάτων έναντι της λίρας.
Το μόνο που έκανε η Τουρκία, παρά τις ασαφείς υποσχέσεις δημοσιονομικής μεταρρύθμισης και νομισματικής σταθεροποίησης, συνεχίζει να αρνείται να κάνει το μόνο πράγμα που οι επενδυτές σε ολόκληρο τον κόσμο ζητούν: να αυξήσει τα επιτόκια και να ενισχύσει τους οικονομικούς – δημοσιονομικούς όρους.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Fitch τόνισε ότι «είναι μάλλον απίθανο να σταθεροποιήσει η Τουρκία το ασταθές νόμισμα και την οικονομία».
Η Fitch η οποία πριν από ένα μήνα υποβάθμισε την Τουρκία σε BB και προειδοποίησε για περισσότερες υποβαθμίσεις ανέφερε ότι πιστεύει ότι "απαιτείται αύξηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας, ανοχή στην ασθενέστερη ανάπτυξη από τους διαμορφωτές πολιτικής και μείωση των μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών ανισορροπιών. "
Για το σύνολο του 2018 το pesos της Αργεντινής μετράει απώλειες 37,45% και ακολουθεί πολύ κοντά η τουρκική λίρα με 37,16%.
Πριν λίγους μήνες 1 δολάριο ισοδυναμούσε με 17 pesos Αργεντινής και σήμερα 1 δολάριο ισοδυναμεί με 29,8 pesos
Πριν λίγους μήνες 1 δολάριο ισοδυναμούσε με 3,4 λίρες τουρκίας και σήμερα 1 δολάριο ισοδυναμεί με 6,04 λίρες Τουρκίας.

Το επόμενο νόμισμα με τις μεγαλύτερες απώλειες από τιε αρχές του 2018 είναι το rand της Νότιας Αφρικής, το real της Βραζιλίας, το ruble της Ρωσίας, η rupee της Ινδίας.
Αντιθέτως το Μεξικάνικο pesos καταγράφει τις μικρότερες απώλειες όπως και το pesos της Κολομβίας.
 
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/FX%20YTD.jpg?itok=O8rIizty

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης