Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πέντε ενδείξεις bear market στις διεθνείς αγορές – Δυσοίωνες οι προοπτικές για τις μετοχές

tags :
Πέντε ενδείξεις bear market στις διεθνείς αγορές – Δυσοίωνες οι προοπτικές για τις μετοχές
Οι μετοχές αρκετών ομίλων αλλά και ορισμένα μέταλλα όπως ο χαλκός βρίσκονται σε bear market έχοντας χάσει το 20% της αξίας τους σε σύγκριση με τα υψηλά επίπεδα
Η bear market δεν είναι μόνο προ των πυλών των διεθνών αγορών, αλλά θα είναι εξαιρετικά σφοδρή, όπως τονίζει ανάλυση στην εξειδικευμένη οικονομική ιστοσελίδα, The Economic Collapse.
Υπάρχουν πέντε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η bear market συνεχώς διογκώνεται, κάτι το οποίο αρχίζουν να παραδέχονται ακόμη και οι εκ παραδόσεως αισιόδοξοι αναλυτές και επενδυτές.
Η μείωση των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών αποτελεί μία ακόμη κίνηση που μπορεί να καταστήσει αυτήν την αγορά αρκούδων ακόμη πιο επιθετι΄κη.
 

- Οι μετοχές, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν υποχωρήσει από συγκεκριμένα επίπεδα – κλειδιά τα οποία παρακολουθούν στενά οι επενδυτές περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.

- Οι μετοχές ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν και επισήμως εισέλθει σε bear market και όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες βρίσκονται στο «κόκκινο» από την αρχή του 2018.
 
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-08-15_11-21-29_0.jpg?itok=1NRsi2vD

- Οι μετοχές των τραπεζών διεθνώς έχουν υποχωρήσει κατά 23% σε σύγκριση με τα υψηλά επίπεδα που πέτυχαν στην αρχή του 2018.

- Οι μετοχές αναδυόμενων αγορών έχουν υποχωρήσει 20% σε σύγκριση με τα υψηλά επίπεδά τους, δηλαδή βρίσκονται ήδη σε bear market.
 
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-08-15_8-41-09_1.jpg?itok=qa33vSWz

-Η ζήτηση για βασικά βιομηχανικά μέταλλα έχει υποχωρήσει. Το αποδεικνύει η πορεία του χαλκού, ο οποίος πρόσφατα εισήλθε σε bear market.

Όμως οι επενδυτές μπορούν πάντα να προστατευθούν αρκεί να ακολουθήσουν ορισμένες βασικές συμβουλές, όπως αυτές που ακολουθούν.

1. Μείωση του χρέους

2. Εύρεση νέων πηγών άντλησης εισοδήματος

3. Μείωση των δαπανών

4. Αγοράστε γη

5. Αγοράστε πολύτιμα μέταλλα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης