Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ-» η Ρωσία, θετικό παραμένει το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ-» η Ρωσία, θετικό παραμένει το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Ρωσίας από τη Fitch
Σε «ΒΒΒ-» διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας η Fitch Ratings, χωρίς να μεταβάλει τις θετικές προοπτικές (outlook), επικαλούμενη το ισχυρό δημοσιονομικό ισοζύγιο, τα εξωτερικά οικονομικά και το αξιόπιστο πλαίσιο μακροοικονομικής πολιτικής.
Σε αντίθετο κλίμα, τα παραπάνω πλεονεκτήματα αντισταθμίζονται από τις ασθενέστερες προοπτικές ανάπτυξης, την υψηλή εξάρτηση από τα βασικά προϊόντα, τα αδύναμα πρότυπα διακυβέρνησης και τις γεωπολιτικές εντάσεις.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του αμερικανικού οίκου,
Η ρωσική οικονομία κατάφερε να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον, παρά την ύπαρξη κάποιας αρχικής αστάθειας.
Ωστόσο, η προοπτική επιβολής πρόσθετων αυστηρότερων κυρώσεων από τις ΗΠΑ έχει αυξηθεί σημαντικά, διατηρώντας τους κινδύνους για μη ευελιξία στη χρηματοδότηση των δημόσιων οικονομικών, μη πρόσβαση του ιδιωτικού τομέα στη διεθνή χρηματοδότηση και μακροοικονομική μεταβλητότητα,.
Ο ετήσιος πληθωρισμός έφθασε στο ιστορικό χαμηλό του 2,5% τον Ιούλιο, ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί προς το στόχο της κεντρικής τράπεζας, ήτοι 4%, μέχρι τα τέλη του 2018, εκτιμάται.
Η δημοσιονομική πολιτική παραμένει συνετή και συνεπής με τη μακροοικονομική σταθερότητα, τη μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο και την αποκατάσταση των δημοσιονομικών αποθεμάτων.
Ο Fitch αναμένει το έλλειμμα -εκτός του πετρελαίου- να μειωθεί στο 6% του ΑΕΠ το 2019-2020, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2007.
Ο οίκος εκτιμά ότι ο δείκτης δημοσίου χρέους θα αυξηθεί στο 16,2% του ΑΕΠ το 2018 και θα φτάσει το 16,6% μέχρι το 2020.
Τα διεθνή αποθέματα ανήλθαν σε 458 δισεκ. δολάρια τον Ιούλιο του 2018, λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και του ισχυρού πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 5,1% του ΑΕΠ το 2018.
Η Fitch αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 1,8% το 2018 και στη συνέχεια επιβράδυνση στο 1,5% το 2019.
Η ανάπτυξη θα ανακάμψει στο 1,9% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης