Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ΔΝΤ σπρώχνει την Τουρκία η Γερμανία - Ως τη μόνη λύσει βλέπει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Στο ΔΝΤ σπρώχνει την Τουρκία η Γερμανία - Ως τη μόνη λύσει βλέπει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ
Ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ ξεκινά περιοδεία στις χώρες του Κόλπου για να αναζητήσει βοήθεια από φιλικές χώρες ενώ η Ρωσία έχει δηλώσει οτι προτίθεται να προσφέρει χρήματα
Τη βοήθεια του ΔΝΤ ως τη μόνη λύση για την διάσωση της τουρκικής οικονομίας, βλέπει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz ο οποίος προτρέπει την κυβέρνηση Erdogan να καταφύγει σε αυτό.
Σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δια στόματος του υπουργού Οικονομικών ενθαρρύνει την Άγκυρα προς αυτή την κατεύθυνση αυτή κάτι που συζητήθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον Τούρκο ομόλογό του, Berat Albairak στις 16/8.
Ο Scholz προέτρεψε τον Τούρκο ομόλογό του να επανεξετάσει την αρνητική στάση της Τουρκίας απέναντι στο ΔΝΤ την ώρα που ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωνε από την πλευρά του, την επικείμενη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου για να αναζητήσει χέρι βοηθείας από φιλικές χώρες.
Ελπίζει επίσης πως και η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει χρήματα στην Τουρκία.
Το ΔΝΤ ζητά από την Άγκυρα σημαντική αύξηση των επιτοκίων εκτιμώντας πως πρέπει να γίνει επειγόντως γιατί μόνο έτσι θα σταθεροποιηθεί η τουρκική λίρα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, τα κλιμάκια του Ταμείου έχουν υπολογίσει πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Τουρκία εκτιμώντας ότι ανάλογα με το σχεδιασμό του προγράμματος θα χρειαστούν από 30 έως 70 δισ. δολάρια.
Μέχρι το τέλος του χρόνου κράτος, επιχειρήσεις και ιδιώτες δανειολήπτες θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέος ύψους 230 δισ. ευρώ, δηλαδή περισσότερο από το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης