Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στην επέτειο για τα 70 χρόνια της Β. Κορέας θα παραστεί το Σεπτέμβριο ο Κινέζος πρόεδρος

Reuters: Στην επέτειο για τα 70 χρόνια της Β. Κορέας θα παραστεί το Σεπτέμβριο ο Κινέζος πρόεδρος
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Β. Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα και στις κινεζικές επιχειρήσεις που εξάγουν αλκοόλ και προϊόντα καπνού στη χώρα
Την Πιονγιάνγκ πρόκειται να επισκεφτεί στις 9 Σεπτεμβρίου ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping προκειμένου να μετέχει στους εορτασμούς των 70 χρόνων από την ίδρυση του Κράτους της Βορείου Κορέας.
Οπως αναφέρει το Reuters, ο κινέζος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση του Kim Jong Un και θα είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα από το 2012 που ανέλαβε τα ηνία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η τελευταία επίσκεψη κινέζου ηγέτη στη Βόρεια Κορέα ήταν πρίν από 13 χρόνια επί προεδρία του Hu Jintao το 2005.
Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της απομονωμένης Βόρειας Κορέας ενώ ο Kim επισκέφθηκε την Κίνα τρεις φορές από την αρχήτου 2018 κατά τη διάρκεια της οποίας έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Xi για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για να πιέσουν την Πιονγιάνγκ να παραιτηθεί από το πυρηνικό της πρόγραμμα. Αυτήν την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις και στις κινεζικές επιχειρήσεις για την εξαγωγή αλκοόλ και προϊόντων τσιγάρων στη Βόρεια Κορέα κατά παράβαση αυτών των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης