Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Η εξάπλωση της αναταραχής στην Ευρώπη, ευνοεί τις αμερικανικές μετοχές

MarketWatch: Η εξάπλωση της αναταραχής στην Ευρώπη, ευνοεί τις αμερικανικές μετοχές
Η κρίση μίας αγοράς είναι η ευκαιρία μίας άλλης και η νομισματική ένωση της Ευρώπης θα μπορούσε να στείλει τις μετοχές των ΗΠΑ σε «έκρηξη» ... τελικά, αναφέρεται στο άρθρο
Εάν η οικονομική και πολιτική αναταραχή εξαπλωθεί στην Ευρώπη, τότε η αμερικανική χρηματαγορά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ελκυστική και οι εξελίξεις να την οδηγήσουν σε «έκρηξη» σημειώνει σε δημοσίευμά του το Marketwatch.
Δεν υπάρχει έλλειψη κρίσεων, οι εμπορικοί πόλεμοι και η κατάρρευση της τουρκικής λίρας δημιουργούν ένα πολύ ρευστό σκηνικό.
Η κρίση μίας αγοράς είναι η ευκαιρία μίας άλλης και η νομισματική ένωση της Ευρώπης θα μπορούσε να στείλει τις μετοχές των ΗΠΑ σε «έκρηξη» ... τελικά, αναφέρεται στο άρθρο.
Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι απρόβλεπτη.
Η τουρκική λίρα μόλις έχασε περίπου το 25% σε λίγες μέρες, το  Brexit συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ΕΕ, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα μπορεί να είναι η Ιταλία.
Οι μεγαλύτεροι επενδυτές βλέπουν το δολάριο αυτή τη στιγμής ως το ασφαλές καταφύγιο έναντι του ευρώ, όπως και τις αμερικανικές μετοχές, έναντι των ευρωπαϊκών.  
Οι μετοχές των ΗΠΑ είναι πιθανώς υπερτιμημένες, αλλά όταν οι επενδυτές αναγκάζονται να επιλέξουν το «μικρότερο κακό», τότε οι αμερικανικοί τίτλοι δείχνουν να είναι λιγότεροι επικίνδυνοι και, ως εκ τούτου, πιο ελκυστικοί.
Εξάλλου ο δείκτης δολαρίου (DXY) βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία και έχει θέσει ως στόχο την περιοχή του 97.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης