Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε βαρύ κλίμα οι πρώτες κηδείες των θυμάτων της γέφυρας στη Γένοβα - Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

tags :
Ιταλία: Σε βαρύ κλίμα οι πρώτες κηδείες των θυμάτων της γέφυρας στη Γένοβα - Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων
Ο Καρδινάλιος της Γένοβας ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και αν αυτό δεν θα σβήσει τον πόνο των συγγενών 
Σε βαρύ κλίμα έγιναν οι πρώτες κηδείες των θυμάτων από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, στην Γένοβα με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Mattarella τον πρωθυπουργό Conte και τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης, Di Maio και Salvini.
Κατά την άφιξή του, ο πρόεδρος Mattarella χειροκροτήθηκε από τους πολίτες και θέλησε να συνομιλήσει και να συμπαρασταθεί σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει ευθύνες ενώ ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης.
Μάλιστα αρκετοί από τους συγκινείς των θυμάτων αρνήθηκαν να δεχθούν την κηδεία των δικών τους ανθρώπων δημοσιά δαπάνη.
Η σημερινή τελετή ήταν λιτή, και όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης παρέμειναν κλειστές ενω στο λιμάνι της πόλης, έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα σε ένδειξη πένθους.

Καρδινάλιος Γένοβας: Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη

Στην τραγική κατάρρευση της Γένοβας και στην επιβεβλημένη απόδοση δικαιοσύνης αναφέρθηκε πριν λίγο ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Γένοβας, Angelo Bagnasko, κατά την κηδεία των θυμάτων, στον χώρο της Έκθεσης της Πόλης.
"Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και αν αυτό δεν θα σβήσει τον πόνο. Η κατάρρευση αυτή προκάλεσε ένα τεράστιο τραύμα στην καρδιά της πόλης", τόνισε ο καρδινάλιος.
"Η πληγή είναι βαθιά, και οφείλεται στον απέραντο πόνο όσων έχασαν τους συγγενείς τους, ή περιμένουν να μάθουν νέα για τους αγνοούμενους.
Οφείλεται και στους τραυματίες και στους άστεγους. Τόσες και τόσες είναι οι αιτίες απόγνωσης, αλλά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που έφτασαν από την Ιταλία, όπως και από τόσες χώρες του κόσμου", πρόσθεσε.
"Θα οικοδομήσουμε και πάλι γέφυρες και θα περπατήσουμε μαζί", ολοκλήρωσε ο καθολικός καρδινάλιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης