Υπ. Εργασίας: Οι πληρωμές των αναδρομικών είναι πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί

Υπ. Εργασίας: Οι πληρωμές των αναδρομικών είναι πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί
Η επιστροφή για όσους έλαβαν αναδρομικά συντάξεις για την περίοδο μετά την 1/6/2016 θα γίνει με τη σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου 2018, χωρίς την υποβολή αιτήσεων
Σειρά διευκρινίσεων για την επιστροφή των αναδρομικών της εισφοράς υπέρ του ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές συντάξεις, δίνει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι «οι πληρωμές των αναδρομικών είναι πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».
Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει ότι «την Πέμπτη 2 Αυγούστου καταβλήθηκαν από το ΕΤΕΑΕΠ σε 196.897 δικαιούχους συνολικά ποσά αναδρομικών ύψους 49.012.246,54 ευρώ από την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές τους συντάξεις που εφαρμόζεται, ήδη, από την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στα καταβαλλόμενα ποσά των επικουρικών συντάξεων.
Οι πληρωμές έγιναν απευθείας στους λογαριασμούς των συνταξιούχων χωρίς την υποβολή αιτήσεων.
Επίσης, ότι για ένα επιπλέον μικρό ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 2%- 3% του συνολικού αριθμού των δικαιούχων συνταξιούχων, δηλαδή όσοι έλαβαν αναδρομικά συντάξεις για την περίοδο μετά την 1/6/2016, η επιστροφή είχε, για καθαρά τεχνικούς λόγους, προγραμματιστεί να γίνει και θα γίνει με τη σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου 2018, χωρίς την υποβολή αιτήσεων».
Το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει ότι «τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι παραβιάζουν «ανοικτές θύρες» όσοι λένε τα αντίθετα» και καταλήγει σημειώνοντας ότι «οι πληρωμές των αναδρομικών είναι πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS