Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ο πρώην βοηθός του Trump, G. Papadopoulos

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ο πρώην βοηθός του Trump, G. Papadopoulos
O Ελληνοαμερικανός πρώην βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι, είπε ψέματα σε ομοσπονδιακούς πράκτορες, που ερευνούν εάν η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών για τον πρώην βοηθό του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στην προεκλογική του εκστρατεία, George Papadopoulos, πρότεινε ο ειδικός ανακριτής των ΗΠΑ, Robert Mueller.
O Ελληνοαμερικανός πρώην βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι, είπε ψέματα σε ομοσπονδιακούς πράκτορες, που ερευνούν εάν η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Η δικαστική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2018, όπως αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με το καταδικαστικό υπόμνημα του Mueller, ο Papadopoulos έλεγε για τις επαφές του με ανθρώπους που ισχυρίζονται πως έχουν δεσμούς με κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης με έναν καθηγητή ο οποίος δήλωσε ότι η Μόσχα είχε αναμειχθεί σε βάρος της δημοκρατικής προεδρικής υποψήφιας, Hillary Clinton.
«Το έγκλημα του κατηγορουμένου είναι σοβαρό και προκάλεσε ζημιά στην έρευνα της κυβέρνησης σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016», αναφέρεται στο σημείωμα του Mueller.
«Ο κατηγορούμενος είπε ψέματα για να αποκρύψει τις επαφές του με τους Ρώσους και τους μεσάζοντες κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και προέβη στις ψευδείς δηλώσεις του στους ανακριτές στις 27 Ιανουαρίου 2017» είπε ο Mueller.
Ο Mueller δήλωσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών είναι «κατάλληλη και εγγυημένη» μαζί με πρόστιμο ύψους 9.500 δολαρίων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης