Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προδρόμου (Κύπρος): Ο Kofi Annan έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου

Προδρόμου (Κύπρος): Ο Kofi Annan έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου
Τι αναφέρει ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, με αφορμή τον θάνατο του Kofi Annan
Παρά το γεγονός ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ, Kofi Annan το 2004 για την επίλυση του Κυπριακού και το σχέδιο που έφερε το όνομά του «δεν εστέφθησαν με επιτυχία, έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι σήμερα, 12 χρόνια μετά το τέλος της θητείας του Kofi Annan και 44 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και την κατάληψη μέρους της Κύπρου, το πρόβλημα της κατοχής παραμένει ακόμα άλυτο και «το γεγονός αυτό υποβάλλει την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες, σε συνεργασία με τα Η.Ε., προκειμένου επιτέλους να εφαρμοστούν στην Κύπρο αποφάσεις και ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού, όπως και αρχές της Ε.Ε., μέσα από μια συνολική συμφωνία, στη βάση της διαδικασίας και των παραμέτρων που θέτει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας».
Τέλος, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Kofi Annan και σημειώνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση απευθύνει συλλυπητήρια στους οικείους του και στον Ο.Η.Ε.

Συλλυπητήρια Akinci

«Μαζί με τα άλλα του καθήκοντα, θυμόμαστε πάντα με σεβασμό τη συμβολή του στη διαδικασία ετοιμασίας του σχεδίου που πήρε το όνομά του στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού», αναφέρει με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μ. Akinci, εκφράζοντας τη λύπη του για την απώλεια του Kofi Annan.
« Μοιράζομαι τον πόνο όλων των κοντινών του προσώπων και των αγαπημένων του και εκφράζω συλλυπητήρια», σημείωσε ο Μ. Akinci.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης