Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα στρέφεται για βοήθεια η Άγκυρα - Τι υποστηρίζει το Πεκίνο για την πορεία της τουρκικής οικονομίας

Στην Κίνα στρέφεται για βοήθεια η Άγκυρα - Τι υποστηρίζει το Πεκίνο για την πορεία της τουρκικής οικονομίας
Μόνο ηθική υποστήριξη προσφέρει μέχρι στιγμής το Πεκίνο στην Άγκυρα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του, Wang Yi είχε σήμερα (18/8/2018) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και ενώ η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και τους διεθνείς οίκους να προειδοποιούν, πως μπορεί να φθάσει τις 8 ανά δολάριο.
Η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και της οικονομικής σταθερότητας και εκτιμά ότι θα ξεπεράσει τις «προσωρινές δυσκολίες» της, δήλωσε ο Wang στον Τούρκο ομόλογό του.
Η τουρκική λίρα έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της έναντι του δολαρίου το 2018, καθώς οι επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, προστίθενται στις ανησυχίες σχετικά  με την επιρροή του Tayyip Erdogan στη νομισματική πολιτική.
Ο  Cavusoglu μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας και δήλωσε πως η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη στρατηγική επικοινωνία της με την Κίνα, όπως αναφέρει το Reuters.
Το Πεκίνο σχολίασε για πρώτη φορά το θέμα χθες (17/8) με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία προσέφερε ηθική υποστήριξη στην Τουρκία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης