Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ιράν ζητά από τις χώρες του OPEC να το στηρίξουν απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις και τη Σ. Αραβία

Reuters: Το Ιράν ζητά από τις χώρες του OPEC να το στηρίξουν  απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις και τη Σ. Αραβία
Καμία χώρα δεν επιτρέπεται να πάρει το μερίδιο άλλων μελών στην παραγωγή και στην εξαγωγή πετρελαίου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας με την Τεχεράνη να ξεκαθαρίσει στα μέλη του OPEK ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουν σε καμία χώρα να λάβει το μερίδιο του στην παραγωγή πετρελαίου μετά τις αμερικανικές κυρώσεις».
Όπως αναφέρει το Reuters, ο ανώτατος Ιρανός διπλωμάτης Mohammad Barkindo ζήτησε από τον OPEC «να τηρεί τις αποστάσεις από την πολιτική ατζέντα ορισμένων μελών του».
«Καμία χώρα δεν επιτρέπεται να πάρει το μερίδιο άλλων μελών στην παραγωγή και στην εξαγωγή πετρελαίου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και η υπουργική διάσκεψη του OPEC δεν έχει εκδώσει καμία άδεια για ενέργειες αυτού του είδους» επικαλούμενο δηλώσεις του Kazem Gharibabadi, μόνιμου απεσταλμένου του Ιράν στους διεθνείς οργανισμούς που έχουν έδρα τη Βιέννη.
Το Ιράν, έχει ζητήσει από τον OPEC στήριξη έναντι των νέων κυρώσεων που του επέβαλαν οι ΗΠΑ, επισημαίνει ότι δεν έχει συναινέσει ακόμη στην άποψη της Σαουδικής Αραβίας ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να αυξηθεί η παγκόσμια προμήθεια πετρελαίου.
Τον Μάιο, ο Πρόεδρος Trump απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης. Από τότε η Ουάσινγκτον πιέζει τους συμμάχους της ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στο ελάχιστο απειλώντας ότι θα επιβάλει νέο κύκλο κυρώσεων στις πωλήσεις πετρελαίου του Ιράν από τον Νοέμβριο.
Το Ιράν είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου μετά τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ.
Ο Trump κάλεσε τις χώρες του OPEC να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο για να μειωθούν οι τιμές. Οι υπουργοί ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, σύμμαχος των Η.Π.Α., και η Ρωσία δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να μειώσουν τις περικοπές παραγωγής για να ηρεμήσουν τις ανησυχίες των καταναλωτών για την προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης