Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το SPD πιέζει τη Merkel για εγγυημένες συντάξεις μέχρι το 2040

Γερμανία: Το SPD πιέζει τη Merkel για εγγυημένες συντάξεις μέχρι το 2040
Η εξασφάλιση σταθερών επιπέδων συντάξεων ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, που βρέθηκαν σε ιστορικό χαμηλό ποσοστό μετά τις εκλογές του 2017
Σε κεντρικό θέμα είναι έτοιμος να αναγάγει το θέμα των συντάξεων στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας ο υπουργός Οικονομικών, προερχόμενος από το SPD,Olaf Scholz.
Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ζήτησε από τους  συγκυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες της Angela Merkel να εγγυηθούν το ύψος των συντάξεων μέχρι το 2040.
Η εξασφάλιση σταθερών επιπέδων συντάξεων ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, που βρέθηκαν σε ιστορικό χαμηλό ποσοστό μετά τις εκλογές του 2017.
Ο κυβερνών συνασπισμός συμφώνησε μόνο να διατηρήσει σταθερές τις συντάξεις μέχρι το 2025, αλλά ο Scholz δήλωσε ότι το κόμμα του πιέζει για εγγυήσεις που θα συνεχιστούν στη δεκαετία του 2030.
Ο Scholz δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag, πως η διασφάλιση των συντάξεων θα μπορούσε να αποτρέψει την περαιτέρω ενίσχυση των λαϊκιστικών κομμάτων.
«Η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιοποίηση δημιουργούν πλούτο, αλλά επίσης μεταβάλλουν τον κόσμο μας με ταχείς ρυθμούς.
Οι πολίτες μας αναμένουν, κατά τον ενδεδειγμένο τρόπο, να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε πως μπορούν ακόμα να ζήσουν καλά», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Οι σταθερές συντάξεις θα αποτρέψουν έναν Γερμανό Trump», είπε χαρακτηριστικά ο Scholz.
Αν η Χριστιανοδημοκρατική συμμαχία της Merkel αρνηθεί να συμφωνήσει σε σταθερές  συντάξεις μέχρι το 2040, το θέμα θα αποτελέσει το επίκεντρο μιας μεγάλης πολιτικής μάχης, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Τότε οι πολίτες θα αποφασίσουν αυτό το θέμα με την  ψήφο τους», σημείωσε.
Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία είναι προγραμματισμένες για το 2021 αλλά στο μεσοδιάστημα υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια, όπως στη Βαυαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης