Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Απειλές Salvini για επιστροφή 180 μεταναστών στη Λιβύη

Ιταλία: Απειλές Salvini για επιστροφή 180 μεταναστών στη Λιβύη
Περίπου 180 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι το τελευταίο τριήμερο στα ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα
Αυστηρή προειδοποίηση ότι θα στείλει πίσω στη Λιβύη τους 180 πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι το τελευταίο τριήμερο στα ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα, σε περίπτωση μη επίλυσης του ζητήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στέλνει ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Μ. Salvini.
Όπως ο ίδιος δήλωσε «είτε η Ευρώπη θα αποφασίσει με σοβαρότητα να προσφέρει στην  Ιταλία χειροπιαστή βοήθεια, αρχής γενομένης από τους 180 μετανάστες που βρίσκονται στο πλοίο Diciotti,  είτε θα αναγκαστούμε να συνοδεύσουμε σε ένα λιμάνι της Λιβύης τους ανθρώπους που σώθηκαν στη θάλασσα».
Πάντως, το ενδεχόμενο αυτό αποκλείουν οι ευρωπαϊκές αρχές, που κρίνουν ότι η Λιβύη δεν αποτελεί «ασφαλές» λιμάνι, όρος που επιβάλλεται από το διεθνές ναυτικό δίκαιο.
Σημειώνεται ότι το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής παραμένει εγκλωβισμένο εδώ και τρεις ημέρες  στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λαμπεντούζα, καθώς δεν του έχει δοθεί άδεια ελλιμενισμού, ενώ η ιταλική κυβέρνηση αξιώνει από τη Μάλτα να αναλάβει τους 180 μετανάστες που επιβαίνουν σε αυτό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης