Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τέλος στα 9 πέτρινα χρόνια του κατασκευαστικού κλάδου

tags :
Τέλος στα 9 πέτρινα χρόνια του κατασκευαστικού κλάδου
Τέλος, φαίνεται πως μπαίνει στα εννέα προηγούμενα πέτρινα χρόνια στις κατασκευές.
Η ανάκαμψη του κλάδου έχει ξεκινήσει έστω και αναιμικά την τελευταία διετία, ενώ οι προοπτικές προδιαγράφονται ευοίωνες εν αναμονή και της δημοπράτησης της νέας γενιάς των μεγάλων έργων στην χώρα μας.
Όπως προκύπτει και από πρόσφατες έρευνες που έγιναν, οι προοπτικές για την επόμενη διετία (2018-2019) είναι θετικές, λόγω της αναμονής νέων μεγάλων έργων που προβλέπεται να δημοπρατηθούν εντός του 2018, αλλά και της γενικότερης βελτίωσης του επενδυτικού τοπίου (νέος αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, ΣΔΙΤ κλπ).
Βασική προϋπόθεση ωστόσο για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός και για το οποίο διαμαρτύρονται σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες, είναι η ύπαρξη ενός σταθερού οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου κρίνεται μείζονος σημασίας καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.
Είναι ενδεικτικό ότι οι κατασκευές έχασαν κατά 4 φορές τη δυναμική τους, έχοντας δεχθεί ένα από τα ισχυρότερα πληγματα στην ελληνική οικονομία και οδηγώντας στην ανεργία ή την έξοδο από τη χώρα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους από όλες τις βαθμίδες.
Ως εκ τούτου το ξεμπλοκάρισμα των έργων, η επιτάχυνση των δημοπρατήσεων αλλά και η παροχή κινήτρων κρίνεται απαραίτητη για την ενίσχυση του κλάδου.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα έργα υποδομής είναι αναγκαία στην Ελλάδα της κρίσης. Η βελτίωση των οδικών αξόνων, του σοδηροδρομικού δικτύου, ο εκσυγχρονισμός τω λιμανιών. η δημιουργία νέων εμπορευματικών κέντρων κλπ, είναι οι απαραιτητες προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, για να καταστεί τελικώς η χώρα το μεγάλο διακομετακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης