Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη - Στο -0,15% και τα 71,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη - Στο -0,15% και τα 71,72 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% στα 65,06 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς οι ανησυχίες για μία ενδεχόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομική ανάπτυξης ασκούν πιέσεις στην ενεργειακή αγορά.
Ειδικότερα, περι τις 9:10 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,72 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% στα 65,06 δολ. ανά βαρέλι.
«Τα απογοητευτικά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, μαζί με τους προβληματισμούς για τις αναδυόμενες αγορές οι οποίες επικεντρώνονται γύρω από την Τουρκία να ασκούν πιέσεις στα εμπορεύματα», ανέφερε σε σημείωμά του ο Edward Bell της Emirates NBD bank.
Από την πλευρά του, ο αναλυτής του Reuters, Wang Tao, εκτιμά ότι τα 70,62 δολ. ανά βαρέλι και τα 64,83 δολ. ανά βαρέλι θα αποτελέσουν τα επίπεδα στήριξης για το Brent και το αμερικανικό αργό αντίστοιχα.
Σε ότι αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή την ερχόμενη εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στις 869 εξέδρες.
Ωστόσο, οι αυξημένες εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη στις τιμές του πετρελαίου, καθώς η αναμενόμενη μείωση της παραγωγή του Ιράν θα δημιουργήσει σημαντικό έλλειμμα στην αγορά.
Σημειώνεται ότι η παραγωγή του Ιράν για τον Ιούλιο του 2018 διαμορφώθηκε στα 3,65 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τη χώρα να βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των παραγωγών του ΟΠΕΚ, μετά την Σαουδική Αραβία και το Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης