Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Dombrovskis: Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, τονίζοντας την ανάγκη για υπεύθυνες πολιτικές.
«Σήμερα γιορτάζουμε το τέλος ενός μεγάλου και δύσκολου ταξιδιού και θα ήθελα να συγχαρώ τον ελληνικό λαό για την επιμονή και την επινοητικότητα του» δήλωσε ο Dombrovskis στο CNBC.
«Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι η αξιοποίηση αυτού του επιτεύγματος και η συνέχιση των υγιών δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών.
Αυτός είναι ο τρόπος για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων» συνέχισε ο ίδιος.
Αναφερόμενος στον κίνδυνο αλλαγή πολιτικής και εφαρμογής λαϊκιστών μέτρων ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα, ο Dombrovskis δήλωσε ότι «η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει, που είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.
Τώρα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται ώστε να βάλει το χρέος της σε πτωτική τροχιά».
Σημειώνεται ότι το ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ.
«Αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει θετική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι αγορές αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και κατά συνέπεια θα μειώσει τα κόστη δανεισμού.
Βασικό στοιχείο γι' αυτό θα είναι η συνέχιση των υγιών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών» είπε ο Dombrovskis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης