Τελευταία Νέα
Οικονομία

Sky News: H Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα αλλά η λιτότητα δεν έχει τελειώσει

Sky News: H Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα αλλά η λιτότητα δεν έχει τελειώσει
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν την Ελλάδα ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά της
Στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια αναφέρεται και το Sky News σχολιάζοντας ότι αν και η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα, η λιτότητα παραμένει.
Στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι προειδοποιούν την ελληνική κυβέρνηση ότι η χώρα πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμα, καθώς έχει αποπληρωμές που «συνοδεύονται» από περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις φόρων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno, δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί τώρα «να σταθεί στα πόδια της».
«Αυτό κατέστη εφικτό χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια του ελληνικού λαού, την καλή συνεργασία με την σημερινή ελληνική κυβέρνηση και την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μέσω δανείων και ελάφρυνσης του χρέους», δήλωσε ο ίδιος.
«Ο απώτερος στόχος του σχεδίου οικονομικής βοήθειας και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν η δημιουργία μιας νέας βάσης για υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη.
Χρειάστηκε περισσότερος χρόνος από ό,τι αναμενόταν, αλλά πιστεύω ότι πετύχαμε τον στόχο: η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ξανά, υπάρχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και εμπορικό και η ανεργία μειώνεται σταδιακά» συνέχισε.
Παρ' όλα αυτά, όπως σχολιάζει το Sky News, η καθημερινότητα των Ελλήνων δεν έχει αλλάξει ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι απεργίες κατά ενός νέου κύματος μέτρων λιτότητας που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος.
Εξάλλου, από η Βουλή έχει ψηφίσει τις νέες μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020.
«Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τη χώρα ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά της καθώς προχωρά σε αποπληρωμές χρέους που συνοδεύονται με περισσότερες περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις φόρων» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Η πραγματικότητα παραμένει δύσκολη…
Το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει το τέλος των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης