Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +2,6% η κατασκευαστική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο του 2018

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +2,6% η κατασκευαστική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο του 2018
Τα στοιχεία για την ετήσια άνοδο της κατασκευαστικής παραγωγής αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο σημείωσε η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/8) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης ενισχύθηκε κατά +2,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, την ίδια στιγμοί που οι αναλυτές προέβλεπαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,6%.
Παράλληλα σε σχέση με τον Μάιο του 2018, η παραγωγή του καστσκευαστικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +0,2%, έναντι ανόδου +0,3% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +2,7% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο +0,6%.
Η ετήσιας άνοδος της τάξεως του +2,6% στην Ευρωζώνη οφείλεται κυρίως στον τομέα των πολιτικών μηχανικών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +3,7%, την ίδια στιγμή που ο κλάδος κατασκευής κτηρίως κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,1%.
Μεταξύ των μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε σε Ουγγαρία (+28,3%) και Πολωνία (+24,2%) ενώ η μόνη ετήσια πτώση καταγράφηκε στη Βουλγαρία (-2,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης