Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Η γερμανική ανάπτυξη ίσως επιβραδυνθεί ελαφρώς στο γ’ 3μηνο 2018

Bundesbank: Η γερμανική ανάπτυξη ίσως επιβραδυνθεί ελαφρώς στο γ’ 3μηνο 2018
Η κατανάλωση θα διατηρήσει τον ρόλο της ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης, αναφέρει στη μηνιαία της έκθεση η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας 
Η ανάπτυξη της οικονομίας της Γερμανίας θα μπορούσε να επιβραδυνθεί ελαφρώς κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, με την ιδιωτική κατανάλωση να ωθεί υψηλότερα την επέκταση αλλά τη βιομηχανία να συνεισφέρει ελάχιστα, ανέφερε σήμερα (20/8/2018) η Bundesbank.
«Η γερμανική οικονομία θα παραμείνει λογικά σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης κατά το γ’ τρίμηνο», αναφέρει η κεντρική τράπεζα στη μηνιαία οικονομική της έκθεση.
«Ωστόσο, ο ρυθμός επέκτασης θα μπορούσε να είναι ελαφρώς χαμηλότερος σε σχέση με τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης που σημειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους», προσθέτει η Bundesbank.
Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,5% στο β’ τρίμηνο και κατά 0,4% στο α’ τρίμηνο.
Σύμφωνα με την Bundesbank, ενώ οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες για τον κλάδο της βιομηχανίας έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα και τα βιβλία παραγγελιών είναι «υγιή», η συμβολή της βιομηχανίας στην ανάπτυξη ήταν πιθανότατα περιορισμένη, εξαιτίας της δυσκολίας προσαρμογής των αυτοκινητοβιομηχανιών στα νέα πρότυπα μέτρησης των εκπομπών ρύπων.
Η κεντρική τράπεζα δεν αναφέρθηκε στη δυνητική επίπτωση στη γερμανική οικονομία από τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις, που πυροδοτήθηκαν από την απόφαση της Ουάσινγκτον να αυξήσει τους δασμούς στις αμερικανικές εισαγωγές.
Αναφερόμενη στο παγκόσμιο βιομηχανικό κλίμα, η κεντρική τράπεζα ανέφερε οι εμπορικές διαμάχες είναι απίθανο να αποτελέσουν καθοριστικό αρνητικό παράγοντα, αλλά προειδοποίησε ότι μια κλιμάκωση θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια ανάκαμψη.
Στη Γερμανία, η ιδιωτική κατανάλωση θα συνεχίσει να κινεί την ανάπτυξη, σύμφωνα με την «Buba».
«(Η κατανάλωση) θα πρέπει να επωφεληθεί από μια ισχυρή αγορά εργασίας και τις ισχυρές μισθολογικές αυξήσεις, διατηρώντας έτσι τον ρόλο της ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης», πρόσθεσε η Bundesbank.
Η κεντρική τράπεζα προέβλεψε επίσης ότι το πλεόνασμα του γερμανικού κυβερνητικού προϋπολογισμού θα αυξηθεί περαιτέρω το 2018 και το χρέος θα μπορούσε να υποχωρήσει κοντά στο όριο του 60% του ΑΕΠ που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης