Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις – Αύξηση κατώτατου μισθού εντός του 2018

Κατρούγκαλος: Δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις – Αύξηση κατώτατου μισθού εντός του 2018
Η περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν προβλεπόταν στο νόμο είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την εκτίμηση πως δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις από τις αρχές του 2019 διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Εμείς έχουμε συμφωνήσει και θα το σεβαστούμε κατά γράμμα να μην αποκλίνουμε από τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις.
Η περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν προβλεπόταν στο νόμο Κατρούγκαλου» είπε  μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι μετά τη λήξη του Μνημονίου θα υπάρχει μηχανισμός εποπτείας όπως και στις άλλες χώρες που βγήκαν από προγράμματα με μοναδική διαφορά ότι θα έχει μεγαλύτερη συχνότητα.
«Ο μέσος εργαζόμενος θα δει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μέτρο που είναι ήδη ψηφισμένο, ενώ θα δούμε και αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2018 και αυτό προβλέπεται από το ολιστικό σχέδιο» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο ποιος επανέλαβε την εκτίμηση πως δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις, διότι, όπως είπε, δεν αποτελούν θεσμική μεταρρύθμιση και δεν χρειάζεται η περικοπή, ενώ άφησε αιχμές και για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Όσοι στοιχηματίζουν στην περικοπή των συντάξεων θα βρεθούν στην ίδια θέση με όσους περίμεναν την ενεργοποίηση του κόφτη» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης