Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αφγανιστάν: Ο στρατός απελευθέρωσε 149 αμάχους ομήρους των Ταλιμπάν - Παραμένουν ακόμα 21 άτομα υπό ομηρία

Αφγανιστάν: Ο στρατός απελευθέρωσε 149 αμάχους ομήρους των Ταλιμπάν - Παραμένουν ακόμα 21 άτομα υπό ομηρία
Το περαστατικό έλαβε χώρα παρά την έκκληση του προέδρου του Αφγανιστάν, Ashraf Ghani, για τετραήμερη κατάπαυση πυρός
Στην απελευθέρωση 149 αμάχων οι οποίοι απήχθησαν από τους Ταλιμπάν νωρίτερα εντός της ημέρας, προχώρησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών, Nasrat Rahimi, οι Ταλιμπάν εξακολουθούν να έχουν υπό ομηρία 21 άτομα, μετά από επίθεση που πραγματοποίησαν σε συνοδεία λεωφορείων στην περιοχή Χαν Αμπάντ.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της περιοχής, Mohammad Yusouf Ayubi, εκτιμά ότι οι Ταλιμπάν αναζητούσαν κυβερνητικούς υπάλληλους ή μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ανάμεσα στους ομήρους.
Το περιστατικό έλαβε χώρα παρά την έκκληση του προέδρου του Αφγανιστάν, Ashraf Ghani, για τετραήμερη κατάπαυση πυρός με τους Ταλιμπάν, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Εΐντ Αλ Άντχα.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Ταλιμπάν, με αφορμή τον εορτασμό του Εΐντ Αλ Άντχα, τόνισε ότι οι μαχητές του κινήματος των Ταλιμπάν παραμένουν αφοσιωμένοι στους «Ισλαμιστικούς στόχους», την εθνική κυριαρχία του Αφγανιστάν και τον τερματισμό του πολέμου.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια ανακοίνωση από τους Ταλιμπάν για το περιστατικό, σημειώνεται ότι η περιοχή του συμβάνοντας βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νέα για τη μοίρα των επιβατών, αλλά οι φυλετικοί πρεσβύτεροι και οι τοπικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τους Ταλιμπάν», πρόσθεσε ο Mohammad Yusouf Ayubi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης