Τελευταία Νέα
Οικονομία

CNN Money: Η Ελλάδα τελειώνει με το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά τα προβλήματα παραμένουν

CNN Money: Η Ελλάδα τελειώνει με το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά τα προβλήματα παραμένουν
Έπειτα από οκτώ χρόνια και δάνεια σχεδόν 330 δισ. δολ., η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα μνημόνια, σχολιάζει το CNN Money
Στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια αναφέρεται και το CNN Money, σχολιάζοντας ωστόσο ότι τα προβλήματα παραμένουν.
«Τα προγράμματα διάσωσης από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν έχουν υψηλό κόστος που θα είναι αισθητό για αρκετά χρόνια ακόμα» επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι η ελληνική οικονομία είναι τα 2/3 του μεγέθους που είχε το 2007, πριν το ξέσπασμα της κρίσης, ενώ ακόμα αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων.

Αβέβαιη η οικονομική υγεία

«Τα προγράμματα διάσωσης έχουν επιτύχει τον στόχο τους, την αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και τις πρόσβασης στην αγορά» είπε ο Mujtaba Rahman της Eurasia Group και πρόσθεσε «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στις αγορές και να αντλήσει κεφάλαια».
Την ίδια στιγμή, οι δανειστές της έχουν επίσης συμφωνήσει να αναδιαρθρώσουν το χρέους, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να διαχειριστεί τις μελλοντικές αποπληρωμές.
Ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν.
«Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος διαρθρωτικών οικονομικών θεμάτων που δεν έχουν επιλυθεί μέσω του προγράμματος, παρά την εποπτεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών» είπε ο Rahman και πρόσθεσε «Θεωρώ πως είναι υπερβολικό να θεωρούμε ότι το πρόγραμμα ήταν πετυχημένο.
Δεν έχει αποκαταστήσει την οικονομική υγεία».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης