Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Pepsi εξαγοράζει τη SodaStream έναντι 3,2 δισ. δολαρίων

tags :
H Pepsi εξαγοράζει τη SodaStream έναντι 3,2 δισ. δολαρίων
Μεγάλο deal στην αγορά αναψυκτικών, η Pepsi εξαγοράζει τη SodaStream
Τα σχέδιά της για εξαγορά της SodaStream (με έδρα το Τελ Αβίβ), έναντι 3,2 δισ. δολαρίων (144 δολάρια ανά μετοχή, 32% premium), γνωστοποίησε σήμερα (20 Αυγούστου 2018) η κολοσσιαία PepsiCo.
Αν το deal ολοκληρωθεί με επιτυχία, η PepsiCo θα διαθέτει τη δυνατότητα να προσεγγίσει τους πελάτες της στα σπίτια τους και όχι απλώς στα καταστήματα.
Επισημαίνεται πως η κατασκευάζει μηχάνημα με το οποίο οι καταναλωτές μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους ανθρακούχα ποτά, στο σπίτι τους.
Για την SodaStream η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί σημαντική ευκαιρία καθώς της δίνεται η δυνατότητα να εξαπλωθεί μέσω του παγκόσμιου δικτύου που διαθέτει η Pepsi.
«Θέλουμε να μπούμε στη συγκεκριμένη αγορά, στην οποία δεν "παίζουμε" ακόμα», ανέφερε σχετικά ο οικονομικός διευθυντής της PepsiCo, Hugh Johnston.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το CNBC, το 70% των καταναλωτών στη Βόρεια Αμερική αναμένεται μέχρι το 2025 να ψωνίζει online.
Τα καθαρά κέρδη της PepsiCo υποχώρησαν στα 1,82 δισ. δολ. το β’ τρίμηνο του 2018, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 2,4%, χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις της μονάδας σνακ Frito-Lay στη Βόρεια Αμερική, που βοήθησαν να αντισταθμιστεί η αδύναμη ζήτηση στα ποτά. Ειδικότερα, τα έσοδα της Frito-Lay, της μεγαλύτερης μονάδας της εταιρείας, αυξήθηκαν κατά 4,3% στο τρίμηνο.
Οι πωλήσεις στη μονάδα παραγωγής ποτών της Βόρειας Αμερικής υποχώρησαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, περίπου κατά 1% στα 5,19 δισ. δολ.
Συνολικά, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στα 1,82 δισ. δολ. ή 1,28 δολ. ανά μετοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 16 Ιουνίου, από 2,11 δισ. δολ. ή 1,46 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Τα καθαρά της έσοδα αυξήθηκαν στα 16,09 δισ. δολ., από 15,71 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης