Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις νέες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις νέες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Στήριξη στους δείκτες προσφέρει και η αυξημένη δραστηριότητα dealmaking
Με ήπια άνοδο ολοκλήρωσαν την πρώτη (20/8) συνεδρίαση της εβδομάδασς οι δείκτες της Wall Street, οδεύοντας προς νέα ιστορικά υψηλά, εν μέσω της αισιοδοξίας γύρω από τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στο Πεκίνο, που θα μπορούσαν να βάλουν ένα τέλος στην πολύμηνη κόντρα ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. 



Κέρδη 0,35% σημείωσε ο Dow Jones, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 25.758 μονάδες.
Στο 0,23% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.856 μονάδες, ενώ κατά 0,04% υψηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 7.819 μονάδες.
Πτωτική πορεία για τον δείκτη «φόβου» VIX με απώλειες 1,4% στις 12,46 μονάδες
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Κίνας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εμπορίου της χώρας, Wang Shouwen, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες στα τέλη του Αυγούστου.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας είχε διευκρινίσει πάντως ότι δεν αποδέχεται τα μονομερή μέτρα από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά καλωσορίζει τον διάλογο.
Στήριξη στους αμερικανικούς δείκτες προσφέρει, εν τω μεταξύ, και η αυξημένη δραστηριότητα dealmaking
Η PepsiCo ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για την εξαγορά της SodaStream -με έδρα το Τελ Αβίβ-, έναντι 3,2 δισ. δολ. ή 144 δολ. ανά μετοχή, με το τίμημα να περιέχει premium 32%.
Αν το deal ολοκληρωθεί με επιτυχία, η PepsiCo θα διαθέτει τη δυνατότητα να προσεγγίσει τους πελάτες της στα σπίτια τους και όχι απλώς στα καταστήματα.
Η μετοχή της PepsiCo καταγράφει ήπια κέρδη 0,5%. 
H Tyson Foods επιβεβαίωσε, εν τω μεταξύ, ότι προχωρά στην εξαγορά της Keystone Foods, έναντι 2,16 δισ. δολ. σε μετρητά.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την τουρκική συναλλαγματική κρίση, με τη λίρα να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί σήμερα, μετά το μπαράζ υποβαθμίσεων της Τουρκίας από τους οίκους αξιολόγησης.
Εξάλλου, οι κεντρικές τράπεζες του Κατάρ και της Τουρκίας προχώρησαν σήμερα σε συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος, προκειμένου να προσφερθεί ρευστότητα και υποστήριξη στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της γειτονικής χώρας.
Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ημέρες αφότου η Ντόχα, σύμμαχος της Άγκυρας στον Κόλπο, δεσμεύθηκε να διαθέσει 15 δισ. δολ. για να τονώσει την τουρκική οικονομία.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στο Τζάκσον Χολ, όπου αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), όπου κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης