Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παρά την τουρκική κρίση, οι επενδυτές «αγοράζουν στην πτώση» - Το ισχυρό δολάριο περιορίζει τον κίνδυνο

Παρά την τουρκική κρίση, οι επενδυτές «αγοράζουν στην πτώση» - Το ισχυρό δολάριο περιορίζει τον κίνδυνο
H τουρκική λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 40% της αξίας της φέτος
Παρά τη χρηματοπιστωτική κρίση στην Τουρκία, οι επενδυτές συνεχίζουν να «αγοράζουν στην πτώση», σύμφωνα με ανάλυση της UBS.
«Με βάση τα μοντέλα μας, η Τουρκία αντικατέστησε την Κολομβία ως η πιο "πολυσύχναστη" αναδυόμενη αγορά, ενώ η Βραζιλία αντικατέστησε στην Ινδία ως η δεύτερη λιτότερο "πολυσύχναστη" αγορά μετά τη Ρωσία» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 40% της αξίας της φέτος, λόγω των ανησυχιών για την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, στη νομισματική πολιτική της χώρας.
«Ο κίνδυνος μετάδοσης προβλημάτων από την Τουρκία έχει επηρεάσει τις αναδυόμενες αγορές με τις θέσεις σε assets υψηλής απόδοσης να δέχονται έντονες πιέσεις» δήλωσε ο Mark Dowding της BlueBay Asset Management και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «οι χώρες με μεγάλα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών και σημαντικές ανάγκες βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης εμφανίζονται περισσότερο».
Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ένα ισχυρότερο δολάριο θα μπορούσε να περιορίσει τη μετάδοση της κρίσης.
Ειδικότερα, ο Holger Schmieding της Berenberg επισημαίνει σε πρόσφατη ανάλυση ότι η μετάδοση σε άλλες αναδυόμενες αγορές δεν είναι διευρυμένη.
«Η άμεση έκθεση άλλων αναδυόμενων αγορών στην Τουρκία μέσω του εμπορίου ή του τραπεζικού τομέα είναι πολύ μικρή.
Ένα ισχυρότερο αμερικανικό δολάριο και σε ορισμένες περιπτώσεις ο κίνδυνος κυρώσεων από τις ΗΠΑ παραμένουν σοβαρές ανησυχίες για τις πιο εκτεθειμένες χώρες» επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης