Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Οι Γερμανοί εργάζονται 6 ώρες την εβδομάδα λιγότερο από τους Έλληνες

tags :
Έρευνα: Οι Γερμανοί εργάζονται 6 ώρες την εβδομάδα λιγότερο από τους Έλληνες
Οι Γερμανοί εργάζονται λιγότερο από τους Έλληνες, σύμφωνα με νέα στοιχεία
Οι Γερμανοί εργάζονται 5,8 ώρες λιγότερο εβδομαδιαίως σε σύγκριση με τους Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού υπουργείου Εργασίας, έπειτα από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει το κόμμα Die Linke.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης RND, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία του υπουργείου, ο μέσος όρος των ωρών εργασίας ανά εβδομάδα στη Γερμανία το 2017 ήταν 34,9 ώρες.
Αντίθετα, οι Πολωνοί (39,4 ώρες), οι Βούλγαροι (40 ώρες) και οι Έλληνες (40,7 ώρες) περνούν κατά μέσο όρο πολύ περισσότερο χρόνο στη δουλειά τους κάθε εβδομάδα.
Ως εκ τούτου, οι Γερμανοί εργάστηκαν λιγότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 36,4 ωρών καθώς και σε σχέση με πολλούς Νοτιοευρωπαίους γείτονές τους.
Σημειώνεται ότι η Ολλανδία (31,8 ώρες) και η Δανία (33,8 ώρες) είναι οι μοναδικές δύο άλλες χώρες της ΕΕ με λιγότερες ώρες εργασίας ανά εβδομάδα συγκριτικά με τη Γερμανία.
Βέβαια, αν και οι Γερμανοί εργαζόμενοι στατιστικά απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο σε σχέση με τους κατοίκους των υπόλοιπων –εκτός από δύο- ευρωπαϊκών χωρών, το υπουργείο Εργασίας τόνισε ότι η παραγωγικότητά τους παραμένει 27% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης