Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, με τα «βλέμματα» στη Fed - Στο 2,83% το 10ετές

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, με τα «βλέμματα» στη Fed - Στο 2,83% το 10ετές
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole
Υποχωρούν σήμερα (20/8/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να στρέφονται στο Jackson Hole, όπου αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Στο συμπόσιο, κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Παράλληλα, η Fed αναμένεται να δημοσιεύσει την Τετάρτη (22/8) τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της, τα οποία θα εξετάσουν προσεχτικά οι επενδυτές, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα προβεί σε συνολικά τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018.
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο για τρίτη φορά φέτος, ενώ μια τέταρτη αύξηση θεωρείται ακόμη αμφίβολη.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, αναμένεται να μιλήσει την Παρασκευή (24/8).
Έτσι, περί τις 18:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση κατά 4,3 μονάδες βάσης στο 2,83%.


Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί κατά 4,6 μ.β. στο 2,98%, ενώ του 2ετούς σημειώνει πτώση 2,4 μ.β. στο 2,59%.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται και οι νέες εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στο Πεκίνο.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Κίνας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εμπορίου της χώρας, Wang Shouwen, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες στα τέλη του Αυγούστου.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας είχε διευκρινίσει πάντως ότι δεν αποδέχεται τα μονομερή μέτρα από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά καλωσορίζει τον διάλογο.
Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν στις 22 και στις 23 Αυγούστου, καθώς θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ σε κινεζικά αγαθά ύψους 16 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης