Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Deutsche Bank «κόβει»… τα ταξίδια των υπαλλήλων για να μειώσει το κόστος

tags :
Η Deutsche Bank «κόβει»… τα ταξίδια των υπαλλήλων για να μειώσει το κόστος
Περικοπή στα ταξίδια των υπαλλήλων απαιτεί η Deutsche Bank
Τη μείωση των ημερών κατά τις οποίες ταξιδεύουν απαιτεί από τους υπαλλήλους της η Deutsche Bank, σε μία προσπάθεια να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το κόστος, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, σε σημείωμα προς το προσωπικό, η γερμανική τράπεζα παροτρύνει τους υπαλλήλους να μην προχωρούν σε «μη απαραίτητα» ταξίδια μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου, «με τη βοήθειά» τους, να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση του κόστους.
Ο νέος CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing, δεσμεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο να διατηρήσει τα έξοδα κάτω από τα 23 δισ. ευρώ το 2018, μέσω και της περικοπής περίπου 4.000 θέσεων εργασίας, επισημαίνεται.
Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank κατέγραψαν πτώση 14% στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, στα 401 εκατ. ευρώ.
Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 711 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 13% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 6,59 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 6,62 δισ. πέρυσι.
Τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της ταχείας εφαρμογής των στρατηγικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από τη νέα διοικητική ομάδα στην αρχή του τριμήνου.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανέφερε ότι τα έσοδά της από FICC, ή από συναλλαγές σε προϊόντα σταθερού εισοδήματος, εμπορεύματα και συνάλλαγμα, που παραδοσιακά αποτελούν τον πιο κερδοφόρο κλάδο μιας τράπεζας, «βούλιαξαν» κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, στα 1,37 δισ. δολ. από 1,65 δισ. δολ.
Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη πτώση, αλλά και το χαμηλότερο επίπεδο για δεύτερο τρίμηνο από την οικονομική κρίση.
Συγκριτικά, οι πέντε μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες σημείωσαν αύξηση των συνολικών τους εσόδων από συναλλαγές χρέους κατά 6,7% κατά το ίδιο τρίμηνο.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο αναλυτής της JPM Kian Abouhossein δήλωσε ότι «η αναδιάρθρωση βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά η τράπεζα δεν εξέρχεται ακόμη από το δάσος όσον αφορά στα έσοδα».
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, που αντιμετωπίζει η DB δεν είναι η συρρίκνωση των εσόδων της, αλλά το ηθικό των εργαζομένων της.
Η γερμανική τράπεζα προχωρά στην περικοπή τουλάχιστον 7.000 θέσεων εργασίας, ενώ περιορίζει τις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης