Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Πρόεδροι της Λατινικής Αμερικής ζητούν έρευνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα

tags :
Οι Πρόεδροι της Λατινικής Αμερικής ζητούν έρευνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα
Σοβαρές καταγγελίες από τους Προέδρους κρατών της Λατινικής Αμερικής κατά του Nicolas Maduro 
Την διενέργεια έρευνας για ενδεχόμενη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα, θα ζητήσουν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Πρόεδροι κρατών της Λατινικής Αμερικής, μία κίνηση που θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τον Nicolas Maduro.
"Στη Βενεζουέλα, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά. Χάθηκε η αξία της ζωής", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri, γνωστοποιώντας στις προθέσεις του.
Όπως διευκρίνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το αίτημα των ηγετών θα υποβληθεί στο Δικαστήριο "σε μερικές εβδομάδες".
Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται από τους ομολόγους του της Κολομβίας Ivan Duque Marquez, της Χιλής Sebastian Pinera Πινιέρα και της Παραγουάης Mario Abdo Benítez.
Να σημειωθεί πως ο Mauricio Macri αμφισβήτησε, επίσης, το κατά πόσο ήταν πραγματική η επίθεση της 4ης Αυγούστου που, όπως υποστηρίζει το Καράκας, είχε ως στόχο της τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
"Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά με βάση τη συμπεριφορά του μετά και εκείνους που στοχοποιήθηκαν στη συνέχεια (σ.σ. τους ηγέτες της αντιπολίτευσης) αυτό δείχνει ότι ήταν μάλλον απίθανο να ήταν σοβαρή" η επίθεση.
Αναφερόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τη χώρα του, με τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν "κάτω από το τραπέζι" σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Kirchner, εξέφρασε την ελπίδα ότι "όλα να έρθουν στο φως".

Διαβάστε: Χάος στην Βενεζουέλα - Ο Maduro υποτίμησε 95% το νέο Bolivar, ο κατώτατος μισθός 30 δολ. τον μήνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης