Τελευταία Νέα
Speculator

To «μυστικό» της παραίτησης Μπελλέ από τον Νηρέα

tags :
To «μυστικό» της παραίτησης Μπελλέ από τον Νηρέα
Η πλουσιοπάροχη τριετής σύμβαση που έληξε και η σύμπτωση με την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης - Οι νέες μπίζνες του τέως ισχυρού άνδρα του ομίλου μέσω Βρετανίας
Με πενήντα ημέρες καθυστέρηση κλείνει τον κύκλο του στον όμιλο Νηρέας ο τέως μεγαλομέτοχος Αριστείδης Μπελλές.
Μπορεί η ανακοίνωση που εστάλη χθες στο Χρηματιστήριο να αναφέρει πως η εταιρία  έλαβε ενημέρωση (Sic)  απο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Αριστείδη Μπελλέ περί της απόφασής του να παραιτηθεί από την ιδιότητά του ως Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας, με ημερομηνία ισχύος της παραιτήσεως την 10/9/2018 αλλά υπάρχει ένα «μυστικό» από το παρελθόν.
Το «μυστικό» αυτό είναι πως όταν οι τράπεζες ανέλαβαν τον έλεγχο της εταιρίας για να προχωρήσουν στη αναδιάρθρωση και την πώλησή της είχαν συμφωνήσει και εγκρίνει στην τότε Γενική Συνέλευση ότι ο κ. Μπελλές θα υπογράψει τριετή σύμβαση και θα παραμείνει Πρόεδρος της εταιρίας. Συγκεκριμένα η σύμβαση προέβλεπε ότι ο κ. Μπελλές θα κατείχε με την υπογραφή σύμβασης τη θέση του Προέδρου από 1 Ιουλίου του 2015 και έως και 1 Ιουλίου του 2018 με ετήσια συνολική μικτή αμοιβή, ύψους €300.000 και την παροχή χρήσης μισθωμένου αυτοκινήτου, ιδιωτικής ασφάλισης, εταιρικού κινητού τηλεφώνου και εταιρικής πιστωτικής κάρτας για την εξυπηρέτηση εταιρικών σκοπών (sic).
Η σύμβαση είναι προφανές ότι έληξε ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου ημερομηνία που ανακοινώθηκε η ισχύς της παραίτησης Μπελλέ πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας η οποία σημειωτέον δεν έχει θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την εκλογή νέου μέλους του ΔΣ.
Πάντως ο κ. Μπελλές θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας καθώς από τις αρχές του έχει υπό τον έλεγχό του
Την ίδια στιγμή έχει υπό τον έλεγχό του εταιρία που ιδρύθηκε στις αρχές του 2015 στην Αγγλία με ποσοστό 100%. Η εταιρία ονομάζεται VL VIPRO LIMITED έχει ιδρύσει με τη σειράτης  από τις 8 Απριλίου του 2015 μια κατά 100% θυγατρική στην Ελλάδα την VL VIPRO Μονοπρόσωπη ΕΠΕ η οποία είχε αρχικό διαχειριστή τον Ιωάννη Δημητρίου, στη συνέχεια τον υιό του κ. Μπελλέ Αλέξανδρο και από τον Ιανουάριο του 2018 τον κ. Αριστείδη Μπελλέ. Το αντικείμενο της εταιρίας είναι μεταξύ άλλων το χονδρικό εμπόριο ζωοτροφών και πρώτων υλών που προορίζονται για την τροφή ψαριών ιχθυοκαλλιεργειών καθώς και αλιευμάτων και τροφίμων.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η εταιρία δημοσίευσε ισολογισμό μόνο για τους 9 μήνες του 2015 το Μάιο του 2016 και έκτοτε στο ΓΕΜΗ δεν υπάρχει δημοσιευμένος ισολογισμός.
Υπάρχουν όμως της βρετανικής μητρικής όπου το 2017 αναφέρονται έσοδα 492 χιλιάδες ευρώ από 598 χιλιάδες ευρώ το 2016 και 327 χιλιάδες τους εννιά μήνες λειτουργίας το 2015. Στην ελληνική θυγατρική ο κύκλος εργασιών του 2015 που έχει δημοσιευτεί αναφέρει έσοδα της τάκεως των 800 χιλιάδων ευρώ ενώ στις αρχές του 2016 η ελληνική  θυγατρική της VL VIPRO προέβλεπε διπλασιασμό του τζίρου το 2017 πράγμα που δεν προκύπτει να επιβεβαιώθηκε. Όπως δεν είναι γνωστό αν και κατά πόσο και σε ποιο διάστημα έγιναν συναλλαγές της Νηρέας με την VL VIPRO.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης