Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Τέλη Αυγούστου το πόρισμα, καθοριστικές οι αποφάσεις τον Σεπτέμβριο 2018

tags :
Folli Follie: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Τέλη Αυγούστου το πόρισμα, καθοριστικές οι αποφάσεις τον Σεπτέμβριο 2018
Προσπάθεια να μεταπείσει τους ομολογιούχους
Ξεκίνησε ήδη η αντίστροφη μέτρηση για το μέλλον της Folli Follie καθώς μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας Alvarez & Marshal  για τα χρήματα που αγνοούνται από το ταμείο της εισηγμένης.
Σημαντικός μήνας που θα κριθεί το τι μέλλει γενέσθαι με τον ελληνικό Όμιλο είναι ο Σεπτέμβριος καθώς στις 12 του μήνα έχει προγραμματιστεί η δικάσιμος της κύριας υπόθεσης για υπαγωγή της στο άρθρο 106 A.
Ειδικότερα όσο αφορά το πόρισμα της έρευνας που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από την Alvarez & Marshal και αναμένεται να παραδοθει τέλη Αυγούστους στην Ernst & Young (EY), έχει διερευνηθεί αν όντως υπάρχουν ή λείπουν τα περί τα 240 εκατ. ευρώ από το ταμείο της θυγατρικής της Folli Follie στην Ασία, καθώς και αν υπάρχει περίπτωση υπεξαίρεσης των χρημάτων.
Με το πόρισμα που θα παραδώσει η Alvarez & Marshal, η EY θα προχωρήσει στην αναμόρφωση του ισολογισμού της εταιρείας.
Στις 12 Σεπτεμβρίου έχει προγραματιστεί και η δικάσιμος για την εκδίκαση της κύριας αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106Α.
Αν και κανείς δεν γνωρίζει αν το δικαστήριο δώσει το πράσινο φως για την  προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της, εντούτοις ήδη έχουν προκύψει σημαντικά ζητήματα που αποτελούν βραδυφλεγής βόμβα τόσο για την  εταιρεία όσο και για τους εκδότες των εγγυητικών επιστολών της.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου έγινε καταγγελία δανειακής σύμβασης του ελληνικού ομίλου από ξένο πιστωτή που συνοδεύθηκε από κατάπτωση σχετικής εγγυητικής επιστολής της εισηγμένης αξίας 20 εκατ. ευρώ.
Η εν λόγω σύμβαση τελεί υπό το γερμανικό δίκαιο και έτσι κατέστη δυνατή η καταγγελία παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει λάβει προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές της από τα ελληνικά δικαστήρια.
Πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι η εν λόγω καταγγελία αποτελεί την αρχή και πως σύντομα θα καταγγελθεί και δανειακή σύμβαση ύψους 31 εκατ. ευρώ που οφείλει η Folli Follie.
Όσον αφορά τις λοιπές χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις των εταιρειών του ομίλου Folli Follie είναι μετατρέψιμα σε μετοχές ομόλογα αξίας 249,5 εκατ. ευρώ, ομόλογα σε ελβετικό φράγκο 150 εκατ, χρηματοδοτικές μισθώσεις αξίας 18 εκατ. ευρώ και τραπεζικό δανεισμό 47 εκατ. ευρώ πλήρως εξασφαλισμένο.
Για το λόγο αυτό χτες η Folli Follie ανακοίνωσε ότι ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.
 Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι «τη στιγμή αυτή, δεν έχουν κηρυχθεί πρόωρα ληξιπρόθεσμα ούτε τα μετατρέψιμα ομόλογα ούτε τα ομόλογα CHF, και η Εταιρία μας έχει ξεκινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για την έναρξη διαλόγου με τους ως άνω πιστωτές προκειμένου να συμφωνηθεί αναστολή ενεργειών».
Εν συνεχεία δε τονίζει ότι «η διαδικασία συναινετικής συνεργασίας προβλέπεται να επεκταθεί σύντομα και στους λοιπούς χρηματοοικονομικούς πιστωτές, μεταξύ των οποίων είναι και ελληνικές και αλλοδαπές πιστώτριες τράπεζες, με στόχο την εξεύρεση, το συντομότερο δυνατόν, βιώσιμης λύσης για την Εταιρία, τους πιστωτές, τους προμηθευτές, τους μετόχους, το προσωπικό της και τους λοιπούς stakeholders».

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης