Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος του ευρώ μετά τα σχόλια Trump για τη Fed, στο +0,37% και τα 1,1524 δολ.

Συνεχίζεται η άνοδος του ευρώ μετά τα σχόλια Trump για τη Fed, στο +0,37% και τα 1,1524 δολ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική τάση του ευρώ θα συνεχιστεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα
Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το αμερικανικό νόμισμα δέχεται νέες πιέσεις μετά τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για τις πρακτικές της Federal Reserve.
Ειδικότερα, περί τις 11:45 π.μ. το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,37% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1524 δολ. επιστρέφοντας πάνω από τη ζώνη των 1,15 δολαρίων.
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, o Donald Trump δήλωσε ότι «δεν είμαι ενθουσιασμένος με την άνοδο των επιτοκίων», προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα έπρεπε να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στον ίδιο.
Τα παραπάνω σχόλια εξακολουθούν να ευνοούν την ανοδική τάση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Το νόμισμα της Ευρωζώνης απομακρύνθηκε από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, με το επίπεδο των 1,16 δολαρίων να είναι πλέον ορατό.
Παράλληλα, σημαντικός θα είναι ο ρόλος και των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κατά την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς εάν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε κάποια συμφωνία, το αμερικανικό δολάριο θα βρεθεί υπό περαιτέρω πιέσεις.
Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν μεταξύ άλλων και η συνεδρίαση της Federal Reserve, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν το PMI της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης