Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η ΕΚΤ δεν θα σώσει την Ιταλία - Στο 3,5% το 10ετές το 2018, στο 4% το 2019

Capital Economics: Η ΕΚΤ δεν θα σώσει την Ιταλία - Στο 3,5% το 10ετές το 2018, στο 4% το 2019
Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, παρά τις εκκλήσεις της Ιταλίας για παράταση
Η ΕΚΤ δεν θα σώσει την ιταλική κυβέρνηση, παρά την πιθανή αύξηση της αγοράς ιταλικών ομολόγων τον Οκτώβριο για τεχνικούς λόγους, σύμφωνα με τους αναλυτές της Capital Economics.
«Η ΕΚΤ δεν θα σώσει την ιταλική κυβέρνηση.
Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, παρά τις εκκλήσεις της Ιταλίας για παράταση», σημειώνει η Capital Economics.
Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση του δημοσίου χρέους τη Ιταλίας, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τη νέα διακυβέρνηση και τη δέσμευση στο ευρώ, θα οδηγήσουν υψηλότερα τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων.
Η Capital Economics υποψιάζεται ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τις αγορές κρατικών ιταλικών ομολόγων τον Οκτώβριο για τεχνικούς λόγους.
Αυτή η κίνηση πιθανόν να αποτρέψει μια μεγάλη άνοδο στις αποδόσεις σε περίπτωση που το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019 περιλαμβάνει αυξημένες δαπάνες.
Ωστόσο η όποια αύξηση στις αγορές ομολόγων θα είναι προσωρινή, οπότε δεν θα σταθεί ικανή να αποτρέψει την άνοδο των αποδόσεων τα επόμενα χρόνια.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, εάν η ΕΚΤ αυξήσει τις αγορές τον Οκτώβριο, θα πρέπει να τις μειώσεις τον Νοέμβριο.
Εάν μέχρι τότε η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαμάχη με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό, θα αυξηθεί ο κίνδυνος ενός νέου sell - off στην αγορά ομολόγων.


Η Capital Economics εκτιμά ότι η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου θα ενισχυθεί στο 3,5% το 2018, στο 4% το 2019 και στο 4,5% το 2020.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης