Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η Ελλάδα πρέπει να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να μείνει πιστή στη συνετή δημοσιονομική πορεία

Morgan Stanley: Η Ελλάδα πρέπει να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να μείνει πιστή στη συνετή δημοσιονομική πορεία
Η τάση στην Ελλάδα φαίνεται πολλά υποσχόμενη
Το τρίτο μνημόνιο της Ελλάδας έληξε σήμερα και ο στόχος πλέον είναι να επιτευχθεί η «καθαρή έξοδος».
Αυτό αναφέρει στην τελευταία 3σέλιδη ανάλυσή της η Morgan Stanley, υπό τον τίτλο "Flying Solo" (Μοναχική πτήση), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, και στην οποία οι αναλυτές της τονίζουν ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους βελτιώνουν τις συνθήκες στην οικονομία, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν.
Όπως διαπιστώνει η Morgan Stanley, αρκετά μεγέθη βελτιώνονται, η ανεργία μειώνεται, οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται ταχύτερα και οι εξαγωγές αποδίδουν καλά.
Όμως τα δεδομένα παραμένουν αρκετά ασταθή και το σημείο εκκίνησης είναι σχετικά αδύναμο, αλλά η τάση φαίνεται πολλά υποσχόμενη.
Αναφορικά με τους κινδύνους, η βιωσιμότητα του χρέους βελτιώθηκε, με τη Morgan Stanley να αναμένει ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν αυτό το γεγονός.
Η πρόκληση τώρα είναι η Ελλάδα να πείσει τις αγορές.
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δεν αποτελεί πλέον θετικό γεγονός για τις αγορές και οι κίνδυνοι γύρω από τις οικονομικές προοπτικές των αναδυόμενων αγορών μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα.
Παρ' όλα αυτά οι Ευρωπαίοι φαίνονται πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση να παραμείνει πιστή στη δημοσιονομική της πορεία, ενώ το μαξιλάρι ρευστότητας προσφέρει ευελιξία στην επιστροφή της χώρας στις αγορές.
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης