Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ δεν μας επιτίθενται γιατί γνωρίζουν ποιες θα είναι οι συνέπειες - Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα

tags :
Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ δεν μας επιτίθενται γιατί γνωρίζουν ποιες θα είναι οι συνέπειες - Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα
Ο ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι ο στρατός της χώρας είναι ο λόγος για τον οποίο οι εχθροί δεν έχουν επιτεθεί
Στην παρουσίαση του νέου διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους της προχώρησε σήμερα (21/8) η κυβέρνηση του Ιράν, με το αεροσκάφος να έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου στη χώρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το νέο αεροσκάφος φέρει το όνομα "Kowsar" και είναι ικανό να μεταφέρει διάφορα όπλα και να χρησιμοποιηθεί για μικρές εναέριες αποστολές.
Παράλληλα, τα ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να κατασκευάσει και μονοθέσια έκδοση του συγκεκριμένου αεροσκάφους, το οποίος θα είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του ήχου.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, τόνισε ότι ο ιρανικός στρατός είναι ο λόγος για τον οποίοι οι εχθροί δεν έχουν επιτεθεί μέχρι στιγμής στη χώρα.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε ενάντια στις στρατιωτικές δυνάμεις που θέλουν να καταλάβουν το έδαφός μας και τους πόρους μας», υπογράμμισε ο ιρανός πρόεδρος, για να προσθέσει ότι ο λόγος για τον οποία οι ΗΠΑ δεν επιτίθενται είναι «η εξουσία μας, επειδή γνωρίζουν τι συνέπειες».
Μέχρι πρόσφατα, η πολεμική αεροπορία του Ιράν βασιζόταν ως επί το πλείστον σε ρωσικά αεροσκάφη, ή σε παλιά αμερικανικά μοντέλα τα οποία είχε αποκτήσει η Τεχεράνη πριν από την Ιρανική επανάσταση του 1979.
Το 2013, το Ιράν είχε παρουσιάσει ένα ακόμα μαχητικό αεροσκάφος το οποίο είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου στη χώρα και το οποίο έφερε το όνομα Qaher 313.
Σημειώνεται ότι η Τεχεράνη έχει καταστήσει σαφές ότι η στρατιωτική της δύναμη προορίζεται μόνο για αμυντικούς σκοπούς και ότι δεν αποτελεί απειλή για τα υπόλοιπα έθνη.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης