Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας επέβαλαν οι ΗΠΑ, για δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο

Νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας επέβαλαν οι ΗΠΑ, για δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι εταιρείες Vela-Marine Ltd και Lacno SRO και οι Marina Igorevna Tsareva και Anton Aleksandrovich Nagibin βοήθησαν την Divetechnoservices να παρακάμψει κυρώσεις
Κυρώσεις εις βάρος δύο Ρώσων, μίας ρωσικής και μίας σλοβακικής εταιρείας επέβαλαν σήμερα (21/8/2018) οι ΗΠΑ, λόγω ενεργειών που βοήθησαν μια άλλη ρωσική εταιρεία να αποφύγει κυρώσεις για κακόβουλες δραστηριότητες της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο, όπως μεταδίδει το «Reuters».
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι εταιρείες Vela-Marine Ltd και Lacno SRO και οι Marina Igorevna Tsareva και Anton Aleksandrovich Nagibin βοήθησαν την Divetechnoservices να παρακάμψει τις επιβληθείσες κυρώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις στην Divetechnoservices τον Ιούνιο, για την προμήθεια υποβρύχιου εξοπλισμού και συστημάτων καταδύσεων για ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB).
Η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Sigal Mandelker, προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, εάν η Μόσχα δεν αλλάξει τη συμπεριφορά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης