Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επίθεση Trump «βυθίζει» τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ

Η επίθεση Trump «βυθίζει» τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ
Σημαντική υποχώρηση στο αμερικανικό δολάριο 
Σημαντικό πλήγμα δέχεται σήμερα (21 Αυγούστου 2018) ο δείκτης δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών (ICE U.S. Dollar Index), απόρροια της «επίθεσης» που πραγματοποίησε (εχθές) εναντίον της Fed ο Πρόεδρος Donald Trump.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) η Fed πρέπει να γίνει «πιο υποστηρικτική» και να βοηθά την Ουάσιγκτον.
Επίσης, υπογράμμισε πως «θα επικρίνω τη Fed αν συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων», ξεκαθάρισε.
Σε ό,τι αφορά στην ανεξαρτησία της Τράπεζας, αρκέστηκε στο να πει ότι «η Fed πρέπει να πράττει ότι είναι καλό για τη χώρα».
Παράλληλα, κατηγόρησε ακόμη μία φορά το Πεκίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για χειραγώγηση των νομισμάτων τους.
Να σημειωθεί πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει αυξήσει δυο φορές (από 25 μονάδες βάσης) εντός του 2018, μέχρι στιγμής, στο εύρος 1,75%-2%, ενώ σχεδιάζει δύο ακόμη αυξήσεις έως το τέλος του έτους.
Στις 21:00, ο δείκτης ICE U.S. Dollar Index (ενιαία τιμή έναντι των έξι κυριότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) υποχωρεί κατά 0,8% στις 95,2 μονάδες, όταν το υψηλό έτους ανέρχεται σε 96,7 μονάδες.




Σε ό,τι αφορά στις επιμέρους ισοτιμίες, το επικρατέστερο αποθεματικό νόμισμα υποχωρεί άνω του 0,8% έναντι του ευρώ και της στερλίνας.





Διαβάστε: Trump: Δεν θα υπάρξει σημαντική πρόοδος αυτήν την εβδομάδα με την Κίνα για την εμπορική διένεξη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης