Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέοι «μπελάδες» για τη Merrill Lynch – Στο στόχαστρο των αρχών της Νότιας Κορέας

Νέοι «μπελάδες» για τη Merrill Lynch – Στο στόχαστρο των αρχών της Νότιας Κορέας
Νέα πρόστιμα προμηνύονται για τη Merrill Lynch
Έρευνα εις βάρος της Merrill Lynch International ξεκίνησε το χρηματιστήριο της Σεούλ στη Νότια Κορέα, έπειτα από καταγγελίες επενδυτών για «αδικαιολόγητες» συναλλαγές –που οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες– από πλευράς αμερικανικής εταιρείας.
Ειδικότερα, η καταγγελία αφορά συναλλαγές υψηλής συχνότητας και στοιχήματα ενάντια των κορεατικών χρηματιστηριακών αγορών, νωρίτερα μέσα στο έτος.
Ο αμερικανικός κολοσσός δεν σχολίασε την είδηση.
Μόλις εχθές, 20 Αυγούστου 2018, η Merrill Lynch δέχθηκε πρόστιμο ύψους 8,9 εκατ. δολαρίων από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC), η οποία κατηγορεί τη θυγατρική της Bank of America ότι απέτυχε να κλείσει με επιτυχία εσωτερική της υπόθεση που σχετιζόταν με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους πελάτες, της, από τρίτη εταιρεία.
Τον περασμένο Ιούνιο, η Merrill Lynch δέχθηκε «καμπάνα» ύψους 15,7 εκατ. δολαρίων από τη SEC, καθώς οι traders παραπλάνησαν ορισμένους πελάτες, προκειμένου να πουλήσουν τα RMBS (Residential Mortgage-Backed Security) και να λάβουν τις σχετικές «υπερβολικές» προμήθειες, μεταξύ 2009 και 2012.
Η Merrill Lynch κατηγορήθηκε για το ότι δεν κατάφερε να εποπτεύσει σωστά το προσωπικό της.
Επισημαίνεται ότι η Merrill Lynch αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο 2008 από τη Bank of America, εν μέσω της άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης