Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Το Brexit θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της Βρετανίας - Δε θα σταθώ εμπόδιο σε ένα νέο δημοψήφισμα

Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Το Brexit θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της Βρετανίας - Δε θα σταθώ εμπόδιο σε ένα νέο δημοψήφισμα
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας τόνισε ότι το Brexit αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έκρουσε σήμερα (22/8) η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, τονίζοντας ότι το Brexit θα βλάψει την οικονομία, όχι μόνο της Σκωτίας αλλά και ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, η Nicola Sturgeon πραγματοποίησε τις σχετικές δηλώσεις κατά τη διάρεκια παρουσίασης των στοιχείων που αφορούν το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Σκωτίας, ο οποίος είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο ως σύνολο.
«Το Brexit αποτελεί πραγματικό και τρέχοντα κίνδυνο για την οικονομία της Σκωτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Sturgeon, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Παράλληλα, η ίδια δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, με την βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, να έχει αποκλείσει ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Η συζήτηση για τη Σκωτία κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου είναι το πώς μπορούμε να εξοπλιστούμε καλύτερα ώστε να υποστηρίξουμε τις καλύτερες δυνατές οικονομικές επιδόσεις», καταλήγει η πρωθυπουργός της Σκωτίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης