Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ: Στο 2,83% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - 3,10% μέχρι το τέλος του 2018 «βλέπει» η Goldman Sachs

ΗΠΑ: Στο 2,83% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - 3,10% μέχρι το τέλος του 2018 «βλέπει» η Goldman Sachs
H η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου θα ολοκληρώσει το 2018 στο 3,10%, από 3,25% που ανέμενε προηγουμένως
Στη μείωση της πρόβλεψής της για την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ προέβη σήμερα (22/8/2018) η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου θα ολοκληρώσει το 2018 στο 3,10%, από 3,25% που ανέμενε προηγουμένως.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, αυτή η αναθεώρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια αναμενόμενη μείωση του λεγόμενου «term premium», δηλαδή του premium που ζητούν οι επενδυτές για να διακρατούν τα ομόλογα, πέρα από τις προσδοκίες για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό σε μια χρονική περίοδο.
Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί -περί τις 17:45- κατά 1,6 μονάδες βάσης, στο 2,83%.



Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,9 μ.β. στο 2,60%, ενώ του 30ετούς σημειώνει πτώση 1,4 μ.β. στο 2,98%.

Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που αναμένεται να ξαναρχίσουν σήμερα, υπό το σύννεφο της εκτίμησης του αμερικανού προέδρου ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική πρόοδος.
Οι συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων μεσαίας κλίμακας θα μπορούσαν να θέσουν το πλαίσιο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, καθώς κάθε χώρα προετοιμάζεται να πλήξει την άλλη με νέους δασμούς την Πέμπτη (23/8), σε μία βαθύτερη διένεξη σχετικά με τις οικονομικές πολιτικές της Κίνας.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/GS%20yield%20forecast.jpg?itok=5qgU539e

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται, εν τω μεταξύ, στο Jackson Hole, όπου αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Στο συμπόσιο, κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/GS%20euro%20yield%20forecast.jpg?itok=ovJerYg2

Παράλληλα, η Fed αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα (22/8) τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της, τα οποία θα εξετάσουν προσεχτικά οι επενδυτές, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα προβεί σε συνολικά τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018.
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο για τρίτη φορά φέτος, ενώ μια τέταρτη αύξηση θεωρείται ακόμη αμφίβολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης