Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Οι αναδυόμενες αγορές δεν αποτελούν κίνδυνο για Fed και ΕΚΤ

Capital Economics: Οι αναδυόμενες αγορές δεν αποτελούν κίνδυνο για Fed και ΕΚΤ
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κρίσεις σε Τουρκία και Αργεντινή δεν θα μεταδοθούν στις άλλες αναδυόμενες αγορές
Η κρίση στις αναδυόμενες αγορές δεν αποτελεί κίνδυνο για Federal Reserve και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με ανάλυση της Capital Economics.
Ακόμη και αν οι αναδυόμενες αγορές παραμείνουν υπό πίεση, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κρίσεις σε Τουρκία και Αργεντινή δεν θα μεταδοθούν στις άλλες αναδυόμενες αγορές.
Εν τω μεταξύ, οι εγχώριες συνθήκες σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη στηρίζουν τη πολιτική για σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.
«Η άποψη ότι τα προβλήματα στις αναδυόμενες οικονομίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Fed ή την ΕΚΤ να αλλάξουν γραμμή φέτος δεν ευσταθεί.
 Εκτός από χώρες όπως η Ουκρανία και η Βενεζουέλα, τα προβλήματα των αναδυόμενων έχουν συγκεντρωθεί στην Αργεντινή και την Τουρκία και δεν αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στις αναδυόμενες οικονομίες», σημειώνουν οι αναλυτές.
«Βέβαια, μια ευρύτερη κρίση αναδυόμενων αγορών θα προκαλούσε πτώση στις παγκόσμιες τιμές των περιουσιακών στοιχείων, εξέλιξη η οποία που θα μπορούσε να προτρέψει τους κεντρικούς τραπεζίτες να αλλάξουν πορεία.
Αλλά αυτό φαίνεται απίθανο.
Καμία άλλη σημαντική αναδυόμενη οικονομία δεν έχει
παρόμοια τρωτά σημεία με την Αργεντινή και την Τουρκία και λίγοι διατρέχουν τον κίνδυνο μιας νομισματικής κρίσης λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων Fed
ή της ανόδου στο δολάριο», εξηγεί η Capital Economics.
Η Capital Economics εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων άλλες δύο φορές το 2018 και η ΕΚΤ θα τερματίσει την αγορά ομολόγων τον Δεκέμβριο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης