Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Έτοιμη να υποβαθμίσει την Atlantia, την εταιρεία πίσω από τη μοιραία γέφυρα στη Γένοβα

Moody's: Έτοιμη να υποβαθμίσει την Atlantia, την εταιρεία πίσω από τη μοιραία γέφυρα στη Γένοβα
Έτοιμη η Moody's να υποβαθμίσει την Ιταλική εταιρία Atlantia
Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έθεσε τις αξιολογήσεις (Baa2) της Atlantia (Autostrade per l'Italia's and Aeroporti di Roma) ο οίκος Moody's, επικαλούμενη τους οικονομικούς κινδύνους που προκαλεί στην ιταλική εταιρεία η ραγωδία που σημειώθηκε στη Γένοβα, όταν κατέρρευσε ο αυτοκινητόδρομος «Α10» –την 14 Αυγούστου 2018.
Όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte, η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει τα πρόστιμα που θα μπορούσε να επιβάλει στην Atlantia.
«Αυτός ο φάκελος (με τα πρόστιμα) βρίσκεται στον χαρτοφύλακά μου και ταξιδεύει μαζί μου αυτές τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε –στις 20/8–σε συνέντευξη στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.
Η μονάδα Autostrade per l'Italia της Atlantia διαχειρίζεται τη γέφυρα στη Γένοβα, η οποία κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 40 άνθρωποι.
Ο Conte δήλωσε ότι τα 500 εκατ. ευρώ που προσέφερε η Atlantia για να στηρίξει τα θύματα της καταστροφής είναι ένα μέτριο ποσό.
«Θα μπορούσαν να το τετραπλασιάσουν ή να το πενταπλασιάσουν αυτό, στο μεταξύ».

Ποσό 500 εκατ. ευρώ διαθέτει στη Γένοβα για επενδύσεις η Autostrade

Ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ διαθέτει στη Γένοβα για επενδύσεις η εταιρεία Autostrade per l'Italia, η οποία διαχειριζόταν τη γέφυρα που κατέρρευσε και σκότωσε τουλάχιστον 38 άτομα.
Το ποσό αυτό διατίθεται, προκειμένου η πόλη να ανακάμψει από το πλήγμα αυτό, καθώς μεταξύ άλλων η κατάρρευση της γέφυρας απέκοψε την κύρια χερσαία σύνδεση της Γένοβας με τη νότια Γαλλία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Autostrade της μεγαλύτερης διαχειρίστριας αυτοκινητοδρόμων στην Ιταλία, Giovanni Castellucci, που πραγματοποίησε -στις 18/8- την πρώτη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας μετά την καταστροφή, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της εταιρείας για τα θύματα της τραγωδίας.
Όταν του ζητήθηκε να εκφράσει μια ανεπιφύλακτη συγγνώμη για την κατάρρευση, είπε:
«Οι απολογίες και οι ευθύνες είναι πράγματα που είναι συνδεδεμένα.
Ζητάς συγγνώμη αν αισθάνεσαι υπεύθυνος».
Ο Castellucci πρόσθεσε ότι θα περιμένει τους επίσημους ανακριτές να αποδώσουν τις ευθύνες για την κατάρρευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης