Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις επόμενες 10-15 ημέρες θα ολοκληρωθεί ο κύκλος πωλήσεων – Θα αξίζουν για αγορές ελληνικό χρηματιστήριο και τράπεζες;

Στις επόμενες 10-15 ημέρες θα ολοκληρωθεί ο κύκλος πωλήσεων – Θα αξίζουν για αγορές ελληνικό χρηματιστήριο και τράπεζες;
Το πρώτο δείγμα γραφής θα το δούμε στην ΔΕΘ οπότε οι επενδυτές θα πρέπει να αποτιμήσουν τις εξαγγελίες Τσίπρα στην πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η J P Morgan βλέπει ότι επίκειται κάποια ισχυρή άνοδος στις έντονα πιεσμένες αναδυόμενε αγορές.
Η Nomura βλέπει ράλι στην Wall Street μεταξύ Σεπτεμβρίου και μέσα Οκτωβρίου 2018
Η Deutsche bank βλέπει επίσης ισχυρή άνοδο στις αναδυόμενες αγορές.
Το βασικό ερώτημα για την Ελλάδα είναι στις επόμενες 10-15 ημέρες θα ολοκληρωθούν οι πωλήσεις λόγω αναδυόμενων αγορών και λόγω αναδιάρθρωσης των δεικτών της Morgan Stanley Capital International.
Το ελληνικό χρηματιστήριο και οι τράπεζες θα αξίζουν για αγορά;
Για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικά θα πρέπει να αποτιμηθούν οι εξής παράγοντες
1)Μεταξύ 30 και 31 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα 6μήνου των τραπεζών όπου αν όχι όλες σίγουρα οι περισσότερες θα ανακοινώσουν βελτίωση ακόμη και στα ποιοτικά στοιχεία των ισολογισμών.
Οπότε τα αποτελέσματα των τραπεζών θα είναι σύμμαχος για τους επενδυτές στο χρηματιστήριο.
2)Οι τράπεζες λοιπόν βραχυπρόθεσμα θα εμφανιστούν ότι κάπως βελτιώνονται ωστόσο μακροπρόθεσμα ο φόβος των νέων αυξήσεων κεφαλαίου στο β΄ 6μηνο του 2019 θα επηρεάζει τις στρατηγικές αποφάσεις των επενδυτών.
Οι αυξήσεις κεφαλαίου καθιστούν τις ελληνικές τράπεζες στρατηγικά μη επενδύσιμες.
3)Οι εκτιμήσεις ότι έρχεται άνοδος – μετά το sell off – στις αναδυόμενες αγορές θα πρέπει να δούμε εάν επιβεβαιωθούν ή όχι.
4)Για την Ελλάδα και τα ελληνικά ομόλογα η Ιταλία διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο.
Εάν δεν υπάρξει ουσιαστική αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα Ιταλικά ομόλογα, ουσιώδη βελτίωση δεν θα δουν τα ελληνικά οπότε δεν υφίσταται θέμα εξόδου στις αγορές εξέλιξη σίγουρα αρνητική.
5)Το βασικότερο, ουσιαστικότερο ερώτημα είναι θα εμπιστευθούν την μεταμνημονιακή Ελλάδα και την κυβέρνηση οι επενδυτές;
Εάν θα υπάρξει άνοδος στο χρηματιστήριο και στις τράπεζες θα εξαρτηθεί από το εάν οι ξένοι πιστέψουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστη και δεν θα παρεκκλίνει από τις υποχρεώσεις της.
Το πρώτο δείγμα γραφής θα το δούμε στην ΔΕΘ οπότε οι επενδυτές θα πρέπει να αποτιμήσουν τις εξαγγελίες Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού στην πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση Θεσσαλονίκης.
Σε γενικές γραμμές μπορεί να υπάρξει κάποιας κλίμακας αντίδραση στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά προσοχή απουσία λάμψης και απουσία χρυσού οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί παραφράζοντας το ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης