Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Κερδίζει και από την φυλακή ο Lula – Βέβαιος νικητής των προεδρικών εκλογών Οκτωβρίου, άγνωστο αν θα είναι υποψήφιος

Βραζιλία: Κερδίζει και από την φυλακή ο Lula – Βέβαιος νικητής των προεδρικών εκλογών Οκτωβρίου, άγνωστο αν θα είναι υποψήφιος
Τον Σεπτέμβριο θα κριθεί αν η υποψηφιότητα του είναι άκυρη ή όχι
Αν και έγκλειστος από τον περασμένο Απρίλιο στην φυλακή με ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μήνα για διαφθορά και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ο Lula εμφανίζεται ως βέβαιος νικητής των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Βραζιλία τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva διευρύνει διαρκώς το προβάδισμα του έναντι των υπολοίπων υποψήφιων για το προεδρικό αξίωμα της Βραζιλίας και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προβάλλει ως ο επόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας.
Μοναδικό εμπόδιο το ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα του επιτραπεί να διεκδικήσει την προεδρία της Βραζιλίας, κάτι που θα κριθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όταν και το εκλογοδικείο θα κρίνει αν είναι άκυρη ή όχι η υποψηφιότητα του.
Πάντως δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha δίνει στον Lula το 39% των ψήφων την ώρα που ο κύριος αντίπαλος του ο Jair Bolsonaro (βουλευτής τα άκρας δεξιάς και νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας) λαμβάνει το 19% των ψήφων.
Κανείς από τους άλλους 11 υποψήφιους και υποψήφιες στις εκλογές δεν φέρεται ικανός ή ικανή κατά τη δημοσκόπηση να ξεπεράσει το 10% των ψήφων στον πρώτο γύρο, που προβλέπεται να διεξαχθεί την 7η Οκτωβρίου.
Σε έναν υποθετικό δεύτερο γύρο τη 28η Οκτωβρίου ανάμεσα στον Lula και στον Bolsonaro, ο Lula θα κέρδιζε με το 52% των ψήφων.
Σημειώνεται πως ο Lula καταγγέλλει πως έχει πέσει θύμα πολιτικού διωγμού.
Πάντως, αν ακυρωθεί η υποψηφιότητα του, εκτιμάται πως θα ορίσει υποψήφιο για την θέση του τον Fernando Haddad, ο οποίος όπως φαίνεται, θα είναι αυτός που θα κερδίσει και στις προεδρικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης