Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Αντικειμενικά δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων – Μαζί ως το τέλος Τσίπρας - Καμμένος

Τζανακόπουλος: Αντικειμενικά δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων – Μαζί ως το τέλος Τσίπρας - Καμμένος
Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κατώτατου μισθού είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση πως αντικειμενικά δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων από τις αρχές του 2019, όπως έχει προγραμματιστεί, προκειμένου να επιτευχθεί το πλεόνασμα του 3,5% διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να κινηθεί στην κατεύθυνση της αύξησης του κατώτατου μισθού.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο κ.Τζανακόπουλος και πέραν των συντάξεων και του κατώτατου μισθού, υποστήριξε πως από την 1η Σεπτεμβρίου ισχύουν και επίσημα οι συλλογικές συμβάσεις.
«Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύουν από την μέρα που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ή πιο συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου.
Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κατώτατου μισθού.
Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα τονώσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, αναφέροντας πως «η χώρα έχει ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις» και ότι «η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και την ικανότητα για να ολοκληρώσει τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».
«Μέσα σε τρία χρόνια το Εθνικό Κτηματολόγιο προχώρησε όσο δεν είχε προχωρήσει τα προηγούμενα 40.
Στόχοι μας η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως ο κύκλος της δημοσιογραφικής προσαρμογής για την Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί και διαβεβαιώνοντας πως «οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».
«Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για την ομαλή χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο κύκλος των μέτρων έχει κλείσει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Η διακυβέρνηση των 3 ετών κατάφερε να σταθεροποιήσει την κατάσταση.
Η ΝΔ πρέπει κάποια στιγμή να καταλήξει στην αντιπολιτευτική της στάση.
Η ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι δεν θα είμαστε υπό τη διαδικασία της μνημονιακής επιτροπείας.
 Έχει στεναχωρηθεί γιατί βγήκαμε από τη μέγγενη των μνημονίων» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας πως οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ γίνονται όλο και πιο σαφείς.
«Εμείς υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας σχετικά με το μέλλον της σημερινής κυβέρνησης, πως Αλέξης Τσίπρας και Π. Καμμένος θα πορευτούν μαζί έως το τέλος της τετραετίας.
«Η συμφωνία των Πρεσπών εκτιμούμε ότι θα περάσει με ευρεία κυβερνητική πλειοψηφία αν τα κόμματα ψηφίσουν με πολιτικά κριτήρια και όχι με μικροκομματικές επιδιώξεις» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.
Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι είπε ότι «από την πρώτη μέρα της καταστροφής τα συνεργεία όλων των υπουργείων βρίσκονταν στο Μάτι» ενώ προανήγγειλε πως «τις επόμενες μέρες θα δούμε τις πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης