Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι - Συγγενείς του δράστη οι δύο νεκροί

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι - Συγγενείς του δράστη οι δύο νεκροί
Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Trappes του Παρισιού
(upd) Συγγενείς του δράστη ήταν τελικά οι δύο άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα (23/8/2018) με μαχαίρι στο προάστιο Trappes του Παρισιού.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πρόκειται για τη μητέρα και την αδελφή του επιτιθέμενου.
Σημειώνεται ότι άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση, μετά την οποία ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.
Το «Reuters» μετέδιδε νωρίτερα, επικαλούμενο το «BFM TV» ότι ο δράστης φώναξε «Allahu akbar», κραυγή που έχει συνδυαστεί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των μουσουλμάνων, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για ενέργεια ενός ανθρώπου με ψυχολογικά προβλήματα μάλλον, παρά για τρομοκρατική επίθεση, παρά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Σημειώνεται ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε με δήλωσή της την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι την πραγματοποίησε μέλος της, χωρίς όμως να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό της.
Η ανακοίνωση της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε εκδοθεί πριν επιβεβαιωθεί ότι τα θύματα ήταν συγγενείς του δράστη.
Ο 36χρονος άνδρας, που ήταν γνωστός στις αρχές για την υποστήριξή του στην τρομοκρατία, εξαπέλυσε την επίθεσή του και κατόπιν βρήκε καταφύγιο σε ένα σπίτι.
Από το σπίτι βγήκε με το μαχαίρι στα χέρι, για να κατευθυνθεί προς τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.
Τότε οι δυνάμεις της τάξης τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Gérard Collomb.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο επιτιθέμενος είχε «μάλλον μια πλευρά ανισορροπίας, παρά (είναι) κάποιος που είχε αναλάβει δέσμευση και που μπορούσε να ανταποκριθεί στις εντολές και οδηγίες τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα του Νταές» (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος).
«Φαίνεται πως ο δράστης είχε σημαντικά ψυχιατρικά προβλήματα», συνέχισε ο γάλλος υπουργός.
«Προσώρας», η δικαιοσύνη «δεν έχει υιοθετήσει τον τρομοκρατικό χαρακτηρισμό» της επίθεσης, υπογράμμισε, αν και ο επιτιθέμενος «βρισκόταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν για υποστήριξη της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.
«Είναι πολύ νωρίς να το πούμε, είναι πάντα πιθανό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2017 είχαμε τρία παραδείγματα “τυχαίας” ανάληψης ευθύνης εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους: την επίθεση σε μια ντισκοτέκ στη Μανίλα, τα εκρηκτικά στο Ορλί και κυρίως το μακελειό στο Λας Βέγκας, όπου ανέλαβε την ευθύνη αλλά για την οποία δεν αποδείχθηκε καμία σύνδεση με το ΙΚ», υπογράμμισε ο Jean-Charles Brisard, πρόεδρος του Κέντρου ανάλυσης της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης